Путин нарече Ким Чен-ун 'грамотен и зрял политик' и разкритикува САЩ

OFFNews 11 януари 2018 в 21:30 4889 0

Руският президент Владимир Путин похвали лидера на Северна Корея и разкритикува САЩ.

Путин нарече Ким Чен-ун "съвсем грамотен и вече зрял политик, който е решил "своята стратегическа задача", създавайки ядрено оръжие и ракети с голям обсег, предадоха Ройтерс и БТА. 

На среща днес с ръководители на руски печатни издания и информационни агенции Путин подчерта, че по тази причина "трябва да се изхожда от реалностите" и въпросът за денуклеаризация на Корейския полуостров да се решава само чрез преговори. 

Путин нарече "пълни глупости" всички обвинения към Русия за намеса в президентските избори в САЩ. Той подчерта, че ограничаването на работата на руски медии в САЩ е "агресивна и злобна" реакция на Вашингтон на недостоверните данни за руска намеси в изборите. Путин обобщи, че Русия не се намесва в изборите на никоя страна, включително и в предстоящите през март в Италия и че подобни твърдения целят да саботират руско-италианските икономически връзки.

По думите му с критиките си за отказаната регистрация за изборите на опозиционера Алексей Навални Вашингтон е дал израз на предпочитанията си към него. "Те се издадоха, по-добре да си бяха мълчали", отбеляза той, без да назовава Навални. 

В отговор на въпрос Владимир Путин каза, че отношенията между Русия и САЩ ще се подобрят, само ако Вашингтон прояви "мъжество и здрав смисъл".

Руският президент изрази готовност на Украйна да бъдат върнати "десетките военните кораби и самолети", останали на територията на Крим, но отбеляза, че те са в много лошо състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови