Путин и Ердоган разговаряха при закрити врата в Баку (обновена)

OFFNews 13 юни 2015 в 12:40 7446 18

Путин и Ердоган разговаряха при закрити врата в Баку

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха днес в Баку при закрити врата, предаде ТАСС.

Лидерите на двете страни позираха за снимки и пред пресата само споделиха впечатленията си от церемонията за откриването на първите Европейски игри, на която и двамата присъстваха. Ердоган отбеляза, че за церемонията не е пристигнал никой от лидерите на ЕС. "Турция, като кандидат за членство в ЕС, представляваше целия eвросъюз", отвърна с усмивка Путин, цитиран от руските агенции.

Изявлението на Ердоган обаче не е съвсем вярно, тъй като на откриването на Игрите в Баку присъства премиерът Бойко Борисов, който представлява страната ни на срещите на Европейския съвет и затова може да се смята за лидер на България.

Останалите лидери на страни членки на ЕС действително не пристигнаха в Баку за откриването на Игрите в знак на протест срещу авторитарното управлението на президента Илхам Алиев в Азербайджан.

Ердоган и Путин се срещнаха в Баку ден след откриването на първите Европейски игри, за да обсъдят съвместни енергийни проекти, в това число и „Турски поток“.

На срещата са присъствали и руският външен министър Сергей Лавров и шефът на „Газпром“ Алексей Милер.
След срещата обаче двамата не направиха изявления.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков обаче обясни, че двамата президенти действително са обсъдили проекта „Турски поток“, както и строителството на АЕЦ в Турция и ситуацията в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!