Путин: Да не мислите, че сме луди? Русия може да въоръжава други държави, за да атакуват Запада

OFFNews 06 юни 2024 в 06:55 10697 14

Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководители на световни информационни агенции в Санкт Петербург

Снимка БТА/АП

Путин заплаши, че Русия може да използва ядрени оръжия

Руският президент Владимир Путин заплаши с "нестандартен отговор", ако руска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада. Той предупреди, че Москва може да въоръжава държави, за да атакуват западни цели.

Това заяви Путин на среща с ръководители на световни информационни агенции в Санкт Петербург. Той не уточни, на кои държави би доставил оръжия за нападения срещу Запада.

Путин предупреди, че руската ядрена доктрина позволява, Русия да използва ядрени оръжия, ако суверенитетът или територията ѝ са застрашени, предаде Ройтерс. 

"По някаква причина Западът смята, че Русия никога няма да ги използва", каза Путин. Ние имаме ядрена доктрина и ако нечии действия застрашат нашия суверенитет и териториалната ни цялост, ние смятаме, че е възможно да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не трябва да се приема с лека ръка, повърхностно", подчерта руският президент, цитиран от БТА. 

"Нямаме желание да нападаме НАТО - да не мислите, че сме луди или нещо такова", каза още Путин. 

Мислим си, че ако някой смята за възможно да достави оръжия в зоната на военните действия, за да извърши нападения на наша територия и да ни създава проблеми, защо да нямаме право да намерим място за такива оръжия в региони по света, където се извършват атаки срещу западни държави?",  попита Путин.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    14

    Зла свекърва

    07.06 2024 в 06:16

    През цялото време колективният Запад избягваше сценария от разпадане на Русия точно по една причина - да не попаднат балистични и ядрени ракети в ръцете на терористически групи нейде по света. Сега Путьо с една приказка унищожи основанието да бъде пазена Русия от разпадане на всяка цена.

    А после казват, че бил голям стратег. Ако стратегията му е да доведе Русия до разпад, може и да се съглася.

    1000

    13

    дядо Санко

    07.06 2024 в 01:21

    Както са казали хората, луд умора няма...

    1796

    12

    Simo

    06.06 2024 в 23:32

    Путю такъв си го наби и сега се върти върти и няма изкарване. Но всичко се нарежда на добре. Доказа недвусмислено и ЗАВИНАГИ, че в московията се раждат и израстват най-мръсните изроди в света. Русия ще се разпадне, вече е сигурно, според мен.

    3724

    11

    GB

    06.06 2024 в 12:01

    "...ако някой смята за възможно да достави оръжия в зоната на военните действия, за да извърши нападения на наша територия и да ни създава проблеми, защо да нямаме право да намерим място за такива оръжия в региони по света, където се извършват атаки срещу западни държави?", попита Путин."

    ЗАЩОТО оръжията за Украйна се дават от гарантите (САЩ и Великобритания) по Будапещенския меморандум (1994), подписан и от русия, която, обаче, не си изпълнява задълженията по този значим международен договор.

    1005

    10

    Sanata

    06.06 2024 в 11:12

    Вие- не, но ти- да. Човек който се изолира от действителността, не ползва интернет, получава само нагласена и удобна информация, среща се с други като се държи на разстояние поне 3-4 метра от събеседника си, който пък трябва да премине период на изорация преди да се види с теб. Човек който има поне 2ма различни двойници които праща да се срещат с "труженици, селяни и военни". Човек, толкова параноичен, че не ходи никъде без бронирана жилетка. Определено си луд. За връзване. Русия не е имала толкова луд диктатор от времето на Иван Грозни. И ми се струва че ще свършиш по-зле и от Чаушеско, който беше просто разстрелян с жена си. А за теб си представям че най-вероятно ще те стъпче и разкъса разгневена и гладна тълпа. Поживем, увидем.

    2550

    9

    alfakentavur

    06.06 2024 в 10:50

    Като се има предвид, че атаките към Запада от 80 години насам са само терористични - Путлер казва, че ще въоръжава терористи да нападат Запада.
    Пък когато обявиха СССРайха за терористична държава се правеше на обиден.

    9035

    8

    Ivan Terziysky

    06.06 2024 в 10:48

    Мнооо'о отчаян, много... Да изокаш такава глупост... Крайно отчаян човечец. Как ли спи нощем?! Май доста химия има. ????

    1000

    7

    Gog

    06.06 2024 в 10:35

    Лошо... Първо точно същите приказки слушахме преди да нападне Украйна. Второ руснаците казват "Кажи кои са ти приятели, за да ти кажа какъв си." Хайде да помислим какви са тези дето нападат или имат мерак да нападат западът. Мракобесни безбожници, ислямски фанатици и откровени терористи. Това е срещу което сме изправени и е въпросът за оцеляване на западната цивилизация и демокрацията изобщо. Отново. И е още по-важно да се помага на Украйна по всички направления. Дори и само за да нямат Путин и цялата мракобесна компания излишни оръжия да се въоръжават на други места.

    14048

    6

    voododoll

    06.06 2024 в 10:13

    "да не сме луди" вече сме я слушали тая песен, изтърка се!

    А че можете да въоръжавате други държави за да атакуват запада, и това го знаем, щото го правите вече едно 50 години.

    Относно зелените пиратки... Колко още да се застраши суверенитета ви че да ги ползвате? Айде почвайте, че да ссвършите и вие като нацистите...

    145

    5

    Джендо Джедев

    06.06 2024 в 10:10

    Че вие винаги сте го правили, какво "може"?

    ""Нямаме желание да нападаме НАТО - да не мислите, че сме луди или нещо такова", каза още Путин."

    "Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна" - Маша "2 стакана" Захарова
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх