Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протестът обхваща все повече градове в Украйна

OFFNews 26 януари 2014 в 23:41 5897 13

Снимка: Батьківщина
Снимка: Батьківщина

В много градове на Украйна продължават масовите акции в подкрепа на Евромайдана. Протести обхванаха и Суми, Днепропетровск и Запорожие, съобщава Би Би Си.

В Суми протестиращите окупираха сградата на общината, в която заседаваха областния и градския съвет.

Десет души пострадаха по време на сблъсъци пред областната държавна администрация на Днепропетровск, съобщава УНИАН. Четирима от ранените са били хоспитализирани. По данни от пресцентъра на местната полиция, осем от пострадалите са служители на реда, а другите двама са участници в акцията. В неделя са задържани 14 демонстранти.

В Запорожие демонстрантите се опитаха да превземат сградата на Областната администрация. Късно в неделя около 200 полицейски служители започнаха да нападат протестиращите.

Русия: Не изпращаме спецчасти

Посолството на Русия в Украйна отрече информациите, публикувани в няколко украински медии, че в Киев са пристигнали служители на руските войски със специално предназначение.

От пресслужбата на руското посолство в Украйна заявиха, че информацията изобщо не отговаря на действителността и е „провокативна по характер”.

Посолството на Русия изразява надежда, че "в създалата се обстановка медиите ще проявяват предпазливост и сдържаност при разпространяването на подобни сведения".

Ултиматум за Янукович

Украинската опозиция даде на властите няколко часа, за да освободят задържаните демонстранти, съобщи депутатът от партия "Батьківщина“ Сергей Пашински.

„Ние вече не настояваме, а информираме президента Виктор Янукович, че ако сега не започне процедура по освобождаването на заложниците, тогава украинският народ сам ще се заеме с антитерористичните операции”, заяви Пашински.

Към днешна дата според официалните данни на украинското вътрешно министерство само в Киев са арестувани 118 души, а в Черкаси – 58 души, отбеляза депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews