Народът превзе властта в 1/3 от Украйна

OFFNews 24 януари 2014 в 19:28 11863 25

Народът превзе властта в 1/3 от Украйна
Народът превзе властта в 1/3 от Украйна

Протестиращи в Украйна успяха да превземат сградите на администрацията в 6 области на страната.

Демонстранти щурмуваха администрациите в областните центрове на Лвовска, Волинска, Ровенска, Тернополска, Ивано-Франковска и Черновицка област.

Областните управители на Лвов и Волинск бяха принудени да подадат оставки. По-късно областният управител на Лвов заяви, че е бил принуден от демонстрантите да напише оставката, след като са го заплашили с физическа саморазправа, затова възнамерява да се обърне към прокуратурата.

Опити за превземане на сградите на областните администрации са направени в още 6 области на Украйна – Закарпатска, Хмелницка, Житомирска, Виницка, Черкаска и Полтавска.

Администрацията в Черкаси беше обсадена от близо 2000 демонстранти. Намесата на полицията и на спецчастите, които си послужиха със сълзотворен газ и шокови гранати, протестиращите напуснаха сградата.

В Полтава органите на реда успяха да убедят демонстрантите да се оттеглят и до насилие не се стигна.

В три от областите на страната се провеждат масови протести.

Останалата част от Украйна остава под властта на управляващата Партия на регионите. Там настояват протестите да бъдат смазани. В Одеса през изминалата нощ са били подпалени автомобилите на няколко участници в демонстрациите.

Областните съвети в Николаевск, Днепропетровск и Крим призоваха президента Виктор Янукович да не допуска държавен преврат и да възстанови държавността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!