Проститутката в сексскандала с Тайните служби може да е руски шпионин

Борислав Белев 25 април 2012 в 21:42 2181 0

Една от проститутките, заради които е причинен скандалът
Една от проститутките, заради които е причинен скандалът

Колумбийската проститутка, виновна за уволняването на 11 агенти на американските Тайни служби, може всъщност да е руски шпионин. Тази теория изказа днес щатският сенатор Чък Грасли.

„Гледаме много сериозно на неща, които могат да се считат заплаха за нацията“, коментира Грасли. „Кой знае кой може да използва проститутки в днешно време? Руснаците са известни с подобни опити за измъкване на информация от нас. Трябва да сме сигурни, че президентът е добре защитен.“

След като историята е била публикувана в онлайн изданието „The Hill”, представител на сенатора е уточнил, че Грасли не е намеквал, че проститутката може да е руски шпионин. Вместо това, Грасли просто искал да огласи важността на случая и да стане ясно, че на сексскандала не трябва да се гледа само като такъв, а и като потенциална заплаха за националната сигурност по принцип.

11 агенти на Тайните служби и няколко военни, на които е била възложена задачата да са ескорт на американския президент Барак Обама, бяха разследвани до скоро. Обвинението срещу тях е, че са наели 21 проститутки в хотела си. Шест от агентите вече са уволнени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови