Проруски активисти вилнеят в родния град на Виктор Янукович

OFFNews 16 март 2014 в 20:05 4865 6

Проруски активисти в украинския град Донецк - родният град на избягалия в Русия президент Виктор Янукович, блокираха офиса на губернатора Сергей Тарута, известен с прокиевската си позиция, предаде информационната агенция УНН (Украински национални новини).

Пред сградата на областната администрация вече са разположени сили на полицията.

По-рано днес проруските демонстранти проникнаха в сградата на областната прокуратура, нанасяйки известни щети, след което се отправиха към апелативния съд в Донецк. Те настояха да бъде освободен „народният губернатор” Павел Губарев, който бе арестуван по подозрения за организиране на масови безредици и сепаратизъм.

Днес новоизбраният украински президент Олександър Турчинов обвини "кремълски агенти" за насилието в източните градове Харков и Донецк, при което в предните дни бяха убити трима души, предаде Ройтерс. Турчинов се обърна към депутатите от опозицията с думите: "Вие знаете не по-зле от нас кой организира и финансира масовите протести в Източна Украйна, довели до убийства на хора - те се организират от агенти на Кремъл."

Турчинов предупреди за опасност от руско нашествие в Източна Украйна след „окупирането“ на Крим от Москва. Украинската централна власт призова жителите на източните градове с преобладаващо рускоезично население да не се поддават на провокации, които Русия може да използва като мотив да изпрати войски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови