Прокуратурата смекчи обвиненията към актьора Алек Болдуин

OFFNews 21 февруари 2023 в 09:21 1815 1

Болдуин

Снимка Getty images

Алек Болдуин

Американската прокуратура смекчи обвиненията срещу актьора Алек Болдуин и отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма "Rust" Хана Гутиерес-Рийд, предаде ДПА.

Миналия месец на двамата бяха повдигнати обвинения за непредумишлено убийство заради това, че на 21 октомври 2021 г. актьорът застреля операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка в Санта Фе. Инцидентът се случи по време на репетиция за сцена от продукцията, при която бе ранен и режисьорът Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от Болдуин реквизитен пистолет е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.

Прокурорите твърдяха, че Болдуин не се е отнасял сериозно към обучението за боравене с огнестрелно оръжие на снимачната площадка.

Най-сериозното от обвиненията ги заплашваше с присъда от 5 г. затвор, ако бъдат признати за виновни.

Според новите обвинения Болдуин може да получи най-много 18 месеца затвор, тъй като адвокатите на актьора са установили, че предишният обвинителен акт е бил съставен въз основа на приети миналата година нови закони в щата Ню Мексико, които затягат наказанията за притежание и носене на огнестрелни оръжия, но които нямат обратна сила.

Адвокатите на двамата обвиняеми обаче продължават да настояват, че те са невинни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4036

1

lans link

07.04 2023 в 13:22

Актьорите вече трябва да са и оръжейници и надлежно да проверяват оръжията за изправност непосредствено преди стрелба, както и да разпознават с какви точно муниции са заредени.
 
X

Да помогнем на украинските деца!