Привърженик на Брекзит убил депутатката, която искала Великобритания да остане в ЕС

OFFNews 17 юни 2016 в 12:41 7052 8

Мъжът, арестуван за убийството на британската депутатка от Лейбъристката партия Джо Кокс, е имал дългогодишни връзки с крайнодясна група в Лондон, която от години лобира Великобритания да излезе от Европейския съюз. Кокс е работела за противното - страната й да остане в Съюза.

Свидетели разказват, че задържаният Томас Меир (52 г.) е крещял "Britain First" (крайнодясна организация), преди да застреля и намушка 41-годишната жена, която по-късно почина в болница.

Той е подкрепял онлайн публикации на Springbok Club, организация, която е защитавала апартейда в ЮАР.

Организацията Britain First, основана от бивши членове на Британската национална партия, отрече Меир да е бил свързан с нея и осъди убийството.

Днес убитата депутатка беше изпратена в последния й път. Почетоха я кандидатката за президентска номинация на Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън, която каза: "Жестоко и ужасно е, че животът й беше отсечен". Клинтън призова Великобритания и САЩ да застанат заедно срещу омразата и насилието.

Съпругът на Кокс каза, че тя, като майка на две деца, се е борила за по-добър свят.

Друг американски политик - Габриела Гифордс, срещу която имаше опит за убийство през 2011 г., написа в Twitter, че е "абсолютно отвратена" от убийството на Кокс, която, по думите й, е била "млада, смела и здраво работеща жена, изгряваща звезда, майка и съпруга".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

6

the cowboy

17.06 2016 в 14:14

Познайте кое е общото между британските "патриоти", нашите "патриоти" и ислямските "патриоти"?! Всички компенсират липсата на достатъчно мозъчни клетки с изобилие от омраза и фанатизъм.

12030

2

Хашек

17.06 2016 в 12:57

Прилича на Роберт де Ниро
 
X

Да помогнем на украинските деца!