Приспаха последното спасително куче от 11 септември

OFFNews 08 юни 2016 в 14:53 11551 12

Снимка Си Ен Ен

Голдън ретривърът Бритни, за която се смята, че е последното куче, участвало в спасителните операции след атентатите от 11 септември, беше приспано в понеделник след развиване на бъбречна недостатъчност, съобщи Си Ен Ен.

Пожарникари и спасители почетоха службата й, когато тялото беше изнесено, увито в американския флаг.

През 2001 г. Бритни и собственичката й Харис Корлис, току-що завършили академията за бързо реагиране, са повикани за служба след атентатите над Световния търговски център в Ню Йорк.

Корлис се е присъединила към стотици други, търсещи оцелели в останките, работейки по 12 часа на ден в продължение на 2 седмици. Сега е ясно, че е имало много малко оцелели под руините, но Бритни, както и много други търсачи, са работили дълги часове, за да ги открият.

Собственичката на кучето открила, че в такъв труден момент много от спасителите и пожарникарите намирали утеха, когато галели и се заигравали с Бритни. Те започнали да разказват личните си истории на Корлис и споделяли, че търсят свои приятели, колеги и близки. "Беше неочаквано, но сега го разбирам. Кучетата успокояват.", заяви спасителката. 

11 септември е първото нещастие, на което Бритни и Колинс са се отзовали. След това са помагали в спасителните акции след ураганите "Катрина" и "Рита" през 2005 г., и други бури.

Имало случай, в който собственичката е наблюдавала как Бритни е рискувала живота си, опитвайки се да премине по нестабилно стълбище, но после се е върнала. Колинс разказва, че е била уплашена за живота на кучето си.

Въпреки обучението на кучето, Колинс признава, че на моменти се е притеснявала и се е надявала Бритни да постъпи както е по протокол.

През 2009 г. Бритни е напуснала Спасителната служба на Тексас, за да съсредоточи върху работата си като спасително куче към местната пожарна служба.

След няколко години е дошло времето на голдън ретривърът да се пенсионира, но това не е краят на обществения й принос. В последните си години е помагала в кампаниите за обучение на деца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

12

ОФчар

10.06 2016 в 12:47

"Само Ел4о не се преструва и е съвсем естествен."

Това превъплъщение е най-близко до реалния комплексар, криещ се зад Посрански, Умрелия и т.н.
Тъжно!

Минусите няма да променят това ;)

29585

11

Izalina

10.06 2016 в 12:01

Твърде много внимание отделихте на "персонифицираната посредственост". Отивам да се запозная по-отблизо с дисциплината "вестникарско писане", че явно нещо ми куца в изказа, щом в рамките на една тема бях платен путинист, повреден от комунизъм ФАЩ-нам-ко-си, уж-жена и пр. И да - проверете ми постовете, моля, може и друго да се окажа :-) пфхаха :D

- Горкото кученце, без време си отиде(пуска сълза), вечна признателност, салют!

Да живее България (веднага след като се ометат онез горе до един)!

Ае, че се увлякох.
感謝您的關注
Адьо.

77927

7

El Commandante

10.06 2016 в 10:52

Професора се придържа към изпитаната и доказано работеща във времето тактика на поставяне под съмнение на всеки,който заема привидно умерени и балансирани позиции и честно казано, на фона на последните събития тук изобщо не мога да го виня...

29585

6

Izalina

10.06 2016 в 10:17

Бе то и аз по принцип съм симпатяга, с чудесен миролюбив нрав, верен приятел, отдаден и колегиален професионалист и т.н., даже много съм готина и имам и куче хаххах, ама пусто нещо Професора не ми е фен :-) :P

Така че live and let live - УСА ми остава на опашката на интересите засега

77927

5

El Commandante

10.06 2016 в 09:05

"Щатите е последната страна на този свят, към която проявявам интерес и бих посетила,"


Ауууу, грешка!
Нетака!
УСА е огромна и прекрасна страна,населена в огромната си част от чудесни хора, там политическата върхушка само е за е*ане...

29585

3

Izalina

09.06 2016 в 08:47

Нека го кажем така.
Тази сълзлива история за едно работно куче няма нищо общо с реално свършената от него работа.

Всеки стопанин на куче си го обича и страда като го загуби и всички обучени за съответни цели си вършат работата.
Да му устройваме обаче погребални церемонии с почести и да занимаваме целия свят с това вече ми е свръх, а понятието хуманизъм тук е крайно неподходящо, но за кухите американци си е чудесна пропаганда, да не забравят, че се полага да живеят и с малко страх (дали от чужди или свои не става ясно в случая).

И да Euro BG, Щатите е последната страна на този свят, към която проявявам интерес и бих посетила, още по-малко уважила, но да ме слагате тъкмо и единствено в Русия и то платено, леко сте се объркал(а), еле пък да определяте хуманист ли съм аз или мизантроп!
Или пък не - вие си слагате там всичко, което не Ви харесва.
Айде със здраве! Хубав ден!
 
X

Да помогнем на украинските деца!