Преговорите с Гърция продължават в Брюксел

OFFNews 25 юни 2015 в 07:32 3374 10

Снимка БНР

Тежките преговори между Гърция и кредиторите й се възобновяват в Брюксел. Снощи двете страни за пореден път постигнаха споразумение за условията, при които Атина да получи спасителен заем от еврозоната. 

Експертните преговорни екипи прекъснаха разговорите и се разбраха да започнат отново тази сутрин. Към тях ще се присъединят премиерът на Гърция Алексис Ципрас, управляващият директор на МВФ Кристин Лагард, заедно ръководителя на ЕЦБ Марио Драги и шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер с екипа му, съобщи БНР. Последното предложение на гръцкото правителство беше отхвърлено вчера, а Ципрас не се съгласи с предложенията от МВФ за по-рязко вдигане на пенсионната възраст и по-широка основа за вдигане на данъците. 

Евентуалното споразумение за заем от 7,2 милиарда евро днес трябва да мине на формално гласуване от финансовите мистри от еврозоната, които се събират за 4-ти път в 14.00 часа българско време. От 17 часа е насрочена срещата на държавните и правителствени ръководители на ЕС, чийто дневен ред ще бъде изместен от гръцките проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews