Посолството на Русия в Дамаск е било подложено на обстрел

OFFNews 13 октомври 2015 в 11:50 2758 13

Посолството на Русия в Дамаск е било подложено на обстрел

Посолството на Руската федерация в Дамаск е било подложено на минометен обстрел, пострадали сред служителите в дипломатическата мисия няма, предаде РИА Новости, позовавайки се на служител на посолството.

В същото време лидерът на сирийския клон на „Ал Кайда“ призова джихадистите в Кавказ да нападат руски граждани и войници в отговор на руските въздушни удари в Сирия, предаде AFP.

„Щом руската армия убива сирийския народ, тогава вие убивайте руснаци. Ако те убиват нашите войници, тогава вие убивайте техните войници. Око за око, зъб за зъб“, заявил е лидерът на „Фронта ан Нусра“ Абу Мохамед ал Джолани в разпространен в понеделник аудио запис.

По-рано днес руските власти съобщиха, че в Москва е предотвратен опит за атентат от джихадисти, обучавани в лагери на "Ислямска държава" в Сирия. 

Руските служби за сигурност са предотвратили опит за терористичен акт в Москва. Властите са разкрили членове на терористична клетка в апартамент в центъра на руската столица, където е намерено и взривно устройство.

Бомбата е била с мощност пет килограма тротилов еквивалент. Бомбата е била аналогична с тази, която терористите използваха при съботния атентат в Анкара. Детонацията на устройството е трябвало да стане чрез мобилен телефон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!