Порното измести еротичните списания в армията на САЩ

Елица Мартинова 11 август 2013 в 08:02 4351 0

Еротични издания
Еротични издания

Командването на американската армия заповяда да се спре разпространението на еротични издания в казармите и военните бази. Сред "забранените" списания са и лидерите в бранша "Плейбой" и "Пентхаус".

Говорителят на армията в САЩ Крис Уърд посочи като причина изследване, което е доказало, че тези издания са загубили своята популярност. По думите му причината е порното, което свободно се разпространява в интернет.

Засега забраната ще важи за сухопътните и военновъздушните сили. Флотът и морската пехота все още не са се решили да последват примера на колегите си.

От магазините във военните обекти ще бъдат иззети близо 900 броя на розовите списания.  Все пак обаче те няма да са напълно забранени в казармите и базите. Войниците ще могат да ги носят без проблем, ако са купени отвън.

Американската обществена организация Morality in Media, която се бори с порнографията, приветства решението. Неправителствената организация изрази надежда, че ограничението на розовите издания ще допринесе за намаляване броя на сексуалните издевателства в обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови