Подалият оставка ливански премиер пристигна във Франция, връща се в Ливан след дни

OFFNews 18 ноември 2017 в 12:56 2774 0

Премиерът на Ливан в оставка Саад Харири пристигна днес със съпругата си в Париж от Саудитска Арабия. Очаква се той да се върне в Ливан до дни.

Харири подаде изненадващо оставка преди около две седмици във видеообръщение, излъчено от Саудитска Арабия, като обяви, че се страхува за живота си.

Ливанският президент Мишел Аун отказа да приеме оставката му, а по-късно заяви, че Харири е бил задържан от саудитските власти.

Саудитските власти отрекоха да са го задържали, както и да са го принуждавали да подава оставка. Самият Харири също опроверга твърдението на Аун. 

Преди дни френският президент Еманюел Макрон обяви, че е разговарял с Харири и го е поканил във Франция с цялото му семейство. 

Днес Харири пристигна в Париж със съпругата си Лара ал Азм. Очаква се той да се върне в Ливан на 22 ноември за Деня на независимостта на страната. 

"Президентът на Ливан Мишел Аун е получил тази сутрин телефонно обаждане от Саад Харири, който го е информирал, че ще се върне в Ливан, за да участва в отбелязването на Празника на независимостта на 22 ноември", се посочва в съобщение на ливанското президентство в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови