Почина китаристът на Еagles Глен Фрей

OFFNews 19 януари 2016 в 07:35 3951 1

Почина китаристът на Еagles Глен Фрей

Китаристът на легендарната група Еagles Глен Фрей почина 67-годишна възраст. Той е един от основателите на една от най-популярните американски рок групи. 

На официалния уебсайт на групата беше обявено, че музикантът дълго се борел с тежки здравословни проблеми. Фрей е починал на 18 януари в Ню Йорк.

В изявление от неговото семейство и членовете на групата Дон Хенли, Джо Уоулш, Тимъти Шмит и Бърни Лидън се казва, че Глен е починал след усложнения, причинени от ревматоиден артрит, остра пневмония и улцерозен колит. 

"Семейството на Фрей благодари на всички, които го подкрепиха в тази битка и се молеха за неговото оздравяване", се казва в съобщението. 

Eagles създават много хитове през 70-те години на 20-и век. Глен Фрей е авторът на текста на легендарната "Хотел Калифорния". Групата е реализирала продажби от над 150 млн. копия, което я поставя сред най-добре продаваните изпълнители. 

Най-продаваният албум на групата е „Хотел Калифорния“, който е поставен на 37-о място сред 500-те албума на всички времена от списание "Ролинг Стоун".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!