Хиляди изпратиха "последния мохикан на рока" - Леми от Motörhead

OFFNews 10 януари 2016 в 13:18 7453 1

Снимка Архив

Семейството, приятели и феновете изразиха почитта си към починалия на 26 декември вокалист на "Motörhead" Леми Килмистър.

Те се събраха в Холивуд, за да изпратят легендарния музикант в последния му път, а панихидата беше излъчвана на живо.

Вокалистът на "Motörhead" почина на 70-годишна възраст, само 2 дни след като му беше поставена диагноза рак.

Синът му Пол заяви, че ще го запомни като "войн на сцената", изпъкващ със своята мъдрост, честност и отдаденост към приятели и фенове. Според наследника на вокалиста, той не е бил стандартен родител, а винаги е имал свободолюбив дух. По време на церемонията Пол избухна в сълзи и припомни на присъстващите огромния магнетизъм на баща си, и любовта му към сцената, скромността му и неустоимо желание да се смее над живота.

Въпреки напредналата възраст на музиканта, той продължаваше с турнетата, а "Motörhead" издадоха своя 22-ри албум през 2015 г.

Леми беше определен за "последния мохикан на рока" от барабаниста на "Motörhead" Слим Джим.

Церемонията беше съпътствана от весели истории и хумор. Бивши асистенти на легендата припомниха някои от любимите му шеги и повдигнаха въпроса за именуването на нов химичен елемент "Лемиум", в памет на музиканта. Петицията в подкрепа на искането е подписана от над 100 хил. души.

На възпоменанието присъстваха редица рок величия, сред които и бившият китарист на "Guns N'Roses" Слаш, който обясни, че Леми е бил отличен пример за това какво искат повечето музиканти и каза, че характерът му ще се помни вечно.

Иън Килмистер - Леми е роден през 1945 г. в Англия. През дългата си кариера е работил с Джими Хендрикс и е свирил с "Hawkwind" преди да създаде "Motörhead". Ще остане в историята с дрезгавите си, гневни вокали и прецизни басове, превърнали се в неделима част от рок музиката.

В цяла Великобритания се събраха фенове на легендата, които вдигнаха тост в негова памет, гледайки излъчването на панихидата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови