Отровеният с 'Новичок' британец дойде в съзнание

OFFNews 10 юли 2018 в 20:55 2221 0

45-годишният британец, който беше приет в болница след излагане на невротоксичния агент „Новичок”, е дошъл в съзнание, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от БГНЕС.

От болницата обявиха, че се виждат малки, но значителни подобрения в състоянието  на Чарли Роулей, но състоянието му все още е критично. 

Вечерта на 30 юни мъж на 45 и жена на 44 години бяха намерени в безсъзнание в дома си в Еймсбъри. Те бяха откарани в болницата в Солсбъри в критично състояние, след като са били изложени на невротоксичния агент. На 8 юли британските власти съобщиха, че жената е починала.

Инцидентът е станал на няколко километра от мястото, където бяха открити бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, след като са били изложени на същия невротоксичен агент.

Според полицията Доун Стърджис и Чарли Роулей са били изложени на голямо количество от агента, след като са имали досег с предмет. Според една от версиите става въпрос за слънчеви очила, които Доун намерила в парк в Солсбъри ден преди да бъде приета в болницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !