Лондон обвини Москва за убийството на британка с Новичок

OFFNews 09 юли 2018 в 22:55 5776 5

Снимка gavinwilliamson.org

Гавин Уилямсън

Това е реалността - Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на наш гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън.

С тези думи той коментира в парламента смъртта на 44-годишната британка Доун Стърджис от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

Очаквам светът да се обедини с нас в осъждането на станалото, каза още министърът.

Доун Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри.

Руското посолство в Лондон заклеймява твърденията на официалните британски власти като "антируска провокация".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12133

5

Azazel

10.07 2018 в 10:32

Нямало по-тъп народ от британците, били изперкали напълно?... Говорим за държава, където в голяма степен са се извършили всички индустриални революции. Където са направени повечето научни открития. В която е създадена огромна част от западната култура през последните десет века! Където са половината най-престижни университети и научни институти в света... И тези оценки за Великобритания идват от хора от държава, чиято единствена иновация, технологичен и културен принос към човечеството е... чушкопекът... Хайде, вместо да раздаваме оценки на британците, да се замислим дали няма нещо тъпо и изперкало при нас, че така сляпо вярваме на несвързаните измишльотини и дезинформации на Русия, а категорично не допускаме британците да говорят истината, при все, че правителствените ръководители на 29 демократични държави и редица значими световни организации, след като се запознаха с британските доказателства по случая Скрипал, категорично потвърдиха обвиненията на британците?...

20699

4

Новак

10.07 2018 в 04:39

Как пък тези инциденти се случват винаги когато има някакъв проблем в правителството? Но сякаш започва да става скучно - разклати се правителството на Нейно Величество и Русия отрови някой. Можеха поне нещо друго да измислят. Така и лъжливото овчарче все с вълци плашеше и на третия път не мина.

11769

1

Dafack

09.07 2018 в 23:44

От тия по-прост и тъп народ няма! Първо зор Брекзит та Брекзит, до сега освен да се карат и да хвърлят оставки, една крачка напред не са направили! После скълъпиха историята със Скрипал, та Русия да е виновна. Оплескаха и това, оня не умре. Сега най-накрая успяха да утрепат някой и айде пак Русия. Ебати цирка!
 
X

Да помогнем на украинските деца!