Откритото в ромско семейство бяло дете е подлагано на насилие (обновена)

Вероника Шербанова 20 октомври 2013 в 09:12 9168 8

Мистерия с русо момиченце в ромско семейство
Мистерия с русо момиченце в ромско семейство

Откритото в ромски катун в Гърция бяло дете е било подлагано на насилие, съобщиха гръцки медии, цитирани от “Български новини”.

Четиригодишното момиченце се казва Мария и знае само няколко ромски думи. По мнението на психолози то е подлагано на насилие, защото се държи агресивно, пише “Труд”.

Гръцката полиция все още се опитва да установи идентичността на детето.

Момиченцето прилича на скандинавче или българче. Най-вероятно става въпрос за отвличане или трафик, коментират неофициално полицаи.

Бялото дете беше открито при рутинна проверка в ромски катун в град Фарсала в Централна Гърция. След направени изследвания вече е ясно, че то няма билогична връзка с 40-годишната жена, представила се като негова майка.

Момиченцето е наричано Мария. То не говори и знае само няколко ромски думи.

Бялото дете просело по улиците на близкия град Лариса, а ромското семейство се опитвало да го продаде.

Смята се, че детето може да е било отвлечено при раждането си. Според една от версиите то било купено от биологичния му баща българин за 80 евро. Според друга пък ромите срещнали биологичната майка и детето в супермаркет и взели детето, съжалили майката, защото няма пари да отгледа момиченцето, и го взели с тях, за да й помогнат.

Жената, която се представила за майка на Мария, имала два различни документа за самоличност. Според единия от тях тя и съпругът й имат 14 деца, като 6 от тях трябва да са се родили в рамките на десет месеца. семейството получавало помощи от близо 2800 евро на месец за дете.

За детето в момента се грижат хора от организацията „Детска усмивка”. Според тях то е доста объркано, тъй като е живяло при много лоши битови условия.

В организацията до момента са се обадили 5000 души, търсещи изчезналите си деца, но полицаите са скептични, защото до момента не е открит документ, че детето е обявено за издирване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови