Откриха куп нарушения и липси при проверки на военните доставки в Украйна

Липсват и хранителни провизии на стойност над 1,2 млн. евро, съобщи министърът на отбраната Рустем Умеров

OFFNews 29 януари 2024 в 13:13 4862 1

Рустем Умеров

Снимка Getty Images

Рустем Умеров

Украйна призна за наличието на пропуски, след оплаквания от страна на военните си за недостатъци в оборудването и доставките, предаде ДПА.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров съобщи за наличието на пропуски и съобщи за множество нарушения, установени след проверки в армията.

В публикация на профила си във Фейсбук Умеров съобщи и за липсващи провизии на стойност над 1,2 млн. евро. Те или липсват или не са били доставени, уточнява министърът. Установени са също така проблеми с качеството на храната.

"Регистрираме нарушенията и разглеждаме всеки случай поотделно", заяви Умеров.

Заради инцидентите наскоро е бил сменен доставчикът за някои военни части. Изненадващите проверки, в които участват и тайните служби и други организации за сигурност, ще продължат.

Министерството на отбраната на Украйна обясни, че наскоро е получило редица оплаквания от въоръжените сили за недостиг на доставки в лагерите на някои части, воюващи на Източния фронт.

Напоследък в Украйна избухнаха няколко корупционни скандала, свързани с министерството на отбраната и въоръжените сили. Умеров припомни, че в министерството е бил разкрит случай на измама, при който бивши и настоящи служители са присвоили около 36,4 милиона евро за закупуване на артилерийски боеприпаси.

Сумата в крайна сметка бе върната в бюджета.

През септември 2023 г. украинското правителство уволни дългогодишния бивш министър на отбраната Олексий Резников и други високопоставени служители. След като зае новия си пост, Умеров обяви, че "ще прочисти системата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

29.01 2024 в 20:39

дано не го утрепят старите окопани корумпирани старшини, инак браво на младежа, да дерзай
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки