Освободиха 11 деца, отвлечени от екстремисти

OFFNews 06 август 2018 в 10:31 1831 0

Единайсет деца на възраст от 1 до 15 години бяха освободени от порутен бордей, държан от последователи на "екстремистка" идеология в щата Ню Мексико, САЩ, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

Арестувани са двама мъже, открити заедно с децата "в най-лошите условия и мизерия, каквито съм виждал", посочи служител на реда.

Операцията бе предприета в рамките на разследване за отвличането на тригодишно дете преди месеци, информира службата на шерифа в местния окръг Таос.

Миналата година 39-годишният Сирадж Уахадж от Джонсбъро в щата Джорджия бе обвинен в отвличане на детето си, което не е намерено оттогава, напомня агенцията.

При операцията в селцето Амалия, Ню Мексико, на 3 август Уахадж и друг мъж на име Лукас Мортен били открити заедно с три жени и 11 деца в "тясна каравана, вкопана в земята, покрита с найлон, без вода, канализация и ток". Всички приличали на "бежанци от третия свят", нямали храна, нито прясна вода, били боси, немити и облечени само с мръсни парцали. Мъжете били въоръжени с щурмова пушка АР-15 и четири пистолета.

Срещу Мортен е повдигнато обвинение в укривателство на беглец от закона, а Уахадж е арестуван като заподозрян в отвличане. Предстои да бъдат разпитани трите жени, вероятно майки на децата, добавя АФП, цитирана от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови