Осми ден от войната: Руските части се прегрупират в опит да достигнат покрайнините на Киев

Наблюдава се движение на четири големи десантни кораба и три ракетни катера във водите към Одеса

OFFNews 03 март 2022 в 08:06 7208 16

Продължава осмият ден на конфронтация с руската военна инвазия. Тази нощ окупационните сили отново са прибегнали до тактиката да обстрелват жилищни райони в големите градове, се посочва на оперативен брифинг на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, съобщи УНИАН.

"Въоръжените сили на Украйна продължават неотклонно да защитават определени линии и да контраатакуват и блокират окупационните сили в различни посоки", се казва в доклада.

От него става ясно, че руските войски се опитват да достигнат до северните покрайнини на Киев, но нямат успех в Чернигов, Нижин, Суми, Лебедин и Ахтирка.

Руските военни части се прегрупират в опит да напреднат в посока Бровари и Киев. Украинската столица е подложена на ракетни и бомбени атаки, заявиха от Генералния щаб.

По посока на Донецк руснаците продължават настъплението си в районите на Нови Айдар, Волноваха и Мариупол, както и към покрайнините на Запорожие и Мариупол. Засега без успех остава операцията да се достигне административната граница на Донецка и Луганска област.

В Черно море продължава обстрелът на цивилни кораби. Наблюдава се движение на десантен отряд от четири големи десантни кораба и три ракетни катера във водите към Одеса.

Днес се очаква нов кръг от преговори между Украйна и Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

11

РОСКОМНАДЗОР Е БЛОКИРАЛ ЮТУБ ЗАТОВА НЕ СЕ ОТВАРЯ. СВАЛИ СИ ВПН.

-8580

10

Шизофренията днес пак от сутринта пише от няколко профила.

-2175

9

IvanGrozn

03.03 2022 в 11:39

Не е свален бе аз току-що го гледах. Може на теб да ти е ограничен достъпа от Росокомнадзор, защото си про-руски трол.