Осем са арестуваните след атентата в Манчестър

OFFNews 25 май 2017 в 07:49 3850 1

Седем са арестуваните след атентата в Манчестър

Арестуваните във връзка с атентата в Манчестър по време на концерт на Ариана Гранде вече са седем. Властите във Великобритания разшириха радиуса на разследването и извън района на Манчестър.

Полицията в града съобщи, че е направила два ареста. По-рано стана ясно, че е арестуван и друг заподозрян, съобщава БНТ. 

При претърсвания в квартал "Блекли" в Северен Манчестър, властите потвърдиха, че задържана жена, но нейната възраст и самоличност не бяха съобщени.

В рамките на разследването на атентата вчера и днес вече бяха арестувани други петима мъже.

В Либия пък бяха арестувани бащата и братът на извършителя, 23-годишния Салман Абеди, който отне живота на 22-ма души и рани близо 65 други. Специалните сили в Триполи, отговорни за задържането на по-малкия брат на атентатора, Хашем, заявиха, че имат доказателства за връзки на двамата братя с групировката "Ислямска държава". Те допълниха, че Хашем е бил в контакт със Салман и е знаел за планираната атака.

Заради кървавият атентат министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще сведе до един ден участието си в срещата на върха на Г-7 в Италия.

Причината за съкращаването на визитата е нивото на заплаха над сигурността, което беше повишено до най-висока степен - "критично".

Въпреки че срещата продължава до събота, британският премиер планира да се върне в Кралството още утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови