Осъдиха Тръмп за сексуално посегателство

OFFNews 10 май 2023 в 07:41 1440 0

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Тръмп трябва да плати 5 млн. долара на Елизабет Карол

Бившият американски президент Доналд Тръмп е извършил сексуално посегателство срещу бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол, реши 9-членно съдебно жури в Ню Йорк.  

Тръмп, който не се яви в съдебната зала, трябва да плати 5 млн. долара обезщетение на потърпевшата. Адвокатът му заяви, че ще обжалват присъдата.

Съдебните заседатели отхвърлиха обвинението за изнасилване. По време на процедура през 2019 г. Карол заявява, че е била изнасилена от Тръмп през 1995 г. или 1996 г. в пробна на голям магазин в Ню Йорк. Той обаче отрича, като казва, че Карол не е неговият тип жена. Именно заради това през ноември 2019 г. бившата журналистка завежда гражданско дело срещу Тръмп и за клевета. Тогава той не можеше да бъде съден заради имунитета си на президент. 

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици. "Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята", написа той в социалната си мрежа, цитиран от БТА. 

79-годишната Карол напусна сградата на съда заедно с адвоката си Роберта Каплан, усмихната и със слънчеви очила, и влезе в кола, без да говори с репортерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови