Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оланд заплаши със санкции страните от Източна Европа

OFFNews 23 септември 2015 в 10:27 5278 13

Френският президент Франсоа Оланд предлага на страните, които се съпротивляват на квотната система за разпределение на мигрантите, да бъдат наложени санкции, съобщава "Европейская Правда".

Своята идея Оланд изразил пред френската телевизия BFM TV.

"В Европейския съюз има правила.Когато не се спазват правилата за конкуренция или на пакта за стабилността, се налагат санкции. Така тези страни сами се поставят в положение, в което това, което получават от Европейския съюз, ще престане да е на разположение", каза президентът.

Според Оланд не е възможно да се изисква подкрепа от Европа, но да се отказва солидарност с нея. "Когато влезем в ЕС, това носи не е само ползи, а и споделена отговорност".

Френският президент също напомни, че Западна Европа по-рано е имала огромна подкрепа от страните от бившия социалистически лагер. "Тези страни - всички знаете кои са те - получаваха подкрепа от Евросъюза, когато излизаха от съветската система".

Според Оланд няма значение, че някои държави не са гласували относно квотите, мнозинството ги е приело. "А тези, които гласуваха против, ще приемат бежанци", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!