Оланд заплаши със санкции страните от Източна Европа

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2015 в 10:27 4810 13

Френският президент Франсоа Оланд предлага на страните, които се съпротивляват на квотната система за разпределение на мигрантите, да бъдат наложени санкции, съобщава "Европейская Правда".

Своята идея Оланд изразил пред френската телевизия BFM TV.

"В Европейския съюз има правила.Когато не се спазват правилата за конкуренция или на пакта за стабилността, се налагат санкции. Така тези страни сами се поставят в положение, в което това, което получават от Европейския съюз, ще престане да е на разположение", каза президентът.

Според Оланд не е възможно да се изисква подкрепа от Европа, но да се отказва солидарност с нея. "Когато влезем в ЕС, това носи не е само ползи, а и споделена отговорност".

Френският президент също напомни, че Западна Европа по-рано е имала огромна подкрепа от страните от бившия социалистически лагер. "Тези страни - всички знаете кои са те - получаваха подкрепа от Евросъюза, когато излизаха от съветската система".

Според Оланд няма значение, че някои държави не са гласували относно квотите, мнозинството ги е приело. "А тези, които гласуваха против, ще приемат бежанци", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2015 в 19:56

Хайде холан (Hollandе)....

23.09 2015 в 13:35

Поредното жабарско празнодумие.

Народите на Европа НЕ ИСКАТ ПРЕНАСЕЛВАНЕ НА КОНТИНЕНТА С ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ - лица без документи, без квалификация, някои свързани с ислямски екстремистки организации, джихадисти и мюсюлмански фанатици.

АБСОЛЮТНО НЕИНТЕГРИРУЕМИ. Идват да осерат нашия континент, както са осрали родните си места. НЕ НА МАНГУСТИЗАЦИЯТА! Омерзен съм.

23.09 2015 в 13:06

Правилно!
Не може само да плюскаш от шведската маса и да смучеш от данъците на западноевропейските стани, а когато стане въпрос за общи действия и солидарност да гледаш само собствения си егоизъм и страхове. Санкции за ксенофобите!

23.09 2015 в 12:57

изказването на Оланд е като в оня виц: 'гат' яди кифтет'та ни рива...
В крайна сметка, кинтите, които ЕС налива(ше) в новите страни- членки не са за да идват франсета и германци на море НА Слънчев бряг, а с друга стратегическа цел- да им е спокойно под задниците. Друг е въпроса какво постигнаха...

23.09 2015 в 12:30

Меркел си покани гости, а сега иска да прати гостите при съседите... тоя Оланд какво иска да каже, че са ни приели в ЕС едва ли не по мислост, а бе мухльо, ние сме в Европа от векове, не е необходимо да ни приемате!

23.09 2015 в 12:07

Мани, мани... вицове за франсета... то щото за българи няма?!
Ама как само обичате да обобщавате.

23.09 2015 в 11:44

Ей, френски педерунгел... Затова има вицове за французи. Заради такива неадеквати.

23.09 2015 в 11:28

Прав е Оланд.

Не знам защо има изненадани, че когато си част от по-голяма система, политическа, икономическа или военна, това неминуемо означава частично прехвърляне на суверенитет.

Само моля, французинът да не прекалява със самонадеяността, предвид на това, че преди век персонално създадоха етническият тюрлюгювеч, наречен Сирия.

23.09 2015 в 10:51

Поне вече ги наричате мигранти,значи ЕС-никакъв суверенитет. Те НАТО могат да почнат война и в Руанда, и техните "бежанци " ще приберем...

23.09 2015 в 10:50

Че Оланд не изпитва срам,разбрахме от любовните му авантюри.Сега ни дава да разберем,че е нагъл и арогантен.Авторитарно погазва основен принцип на ЕС - свободата на мнение.Освен това знаем защо помагаха на Източна Европа - за да я превърнат в задния си двор.Очевидно не е учил добре историята - всеки самозабравил се лидер се приземява болезнено