Оланд: Франция е в сълзи, удължаваме извънредното положение

OFFNews 15 юли 2016 в 06:33 8350 57

Извънредното положение във Франция ще бъде удължено с още три месеца, заяви президентът Франсоа Оланд в обръщение към нацията.  

Той изрази своята солидарност с близките и семействата на жертвите при атаката в Ница, отнела живота на десетки и ранила стотици празнуващи Деня на Бастилията. 

„Франция е в сълзи, но тя е силна и винаги ще бъде по-силна от фанатиците”, категоричен беше френският президент.

Оланд заяви, че атаката в Ница несъмнено е терористично нападение. "Не може да се отрече терористичният характер на тази атака, която отново представлява най-крайната форма на насилие", каза той. Ще засилим ударите си в Сирия и Ирак", ще продължим да нанасяме удари по тези, които ни заплашват. Френската нация ще намери сили да се противопостави на ислямистката заплаха, заяви още Оланд.

Президентът съобщи още, че е взел решение да използва резервисти за гарантиране на сигурността във Франция.Тези, които вече са служили в армията или жандармерията, ще оказват съдействие на полицията. Можем да ги използваме на всички охраняеми обекти, особено за контрол на границите", обясни Оланд

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

50

Red or Dead

15.07 2016 в 18:29

“““““.......Ан то ксерис, пез му, филе.......““““


За съжаление както и се досещаш......ОХИ......

Ако имах отговор на тези сакрални въпроси, нали се досещаш, че нямаше да и знаеш за моето съществуване в сегашния му аспект........