Обратна разписка: Отровиха с писмо командира на чеченския спецназ ''Ахмат'' Апти Алаудинов

OFFNews 13 февруари 2023 в 10:39 12204 2

Снимка Владимир Соловьов

Титулованият като генерал-майор и Герой на Русия Апти Алаудинов е редовен гост в предаванията на кремълския пропагандист Володимир Соловьов

Командирът на специалните сили на чеченската армия „Ахмат“ Апти Алаудинов е бил отровен преди няколко дни, съобщи в понеделник ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, цитиран от РИА Новости.

„Приятели, нашият скъп брат, Героят на Русия, помощникът на ръководителя на Чеченската република, командирът на специалните части „Ахмат“ и заместник-командир на 2-ри армейски корпус Апти Алаудинов беше отровен преди няколко дни“, написа Кадиров в своя канал в Telegram. Според Кадиров сега всичко с Алаудинов било наред и нищо не застрашавало живота и здравето му.

На 8 февруари адютантът на командира на специалните части "Ахмат" получил плик със съобщение. Оказало се, че писмото е импрегнирано с отровно вещество, Алаудинов разбрал това по разнасящата се специфична миризма и навреме обработил ръцете си и измил носната кухина. Същото направили и адютантите на генерала, които са имали контакт с плика.

В момента Алаудинов и двамата му адютанти са в московска клиника и се възстановяват, обясни Кадиров. В момента в Грозни върви разследване на покушението, идентифицирането на замесените, резултатите вече били налице, твърди чеченският лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

14.02 2023 в 10:40

Тъкмомсе зарадвах на 'отровен', а той всъщност се възстановявал. Демек, опит за отравяне.

1000

1

Ivo RadAr

13.02 2023 в 11:20

Е...ми за тази територия т'ва са нормални практики от векове - играеш във висша лига , демонстрираш го и трэбе да ти е ясно , че вероятността да се срещнеш с 'Тренер' е много голяма...