Обама печели третия предизборен дебат

Елица Мартинова 23 октомври 2012 в 08:16 1646 0

Барак Обама, Мит Ромни, Снимка: CBS
Барак Обама, Мит Ромни, Снимка: CBS

Обама спечели третия и последен телевизионен дебат, чиято основна тема бе външнополитическата стратегия на двамата кандидати.

Проучване на CNN показва, че 48% от гледалите дебата регистрирани избиратели са посочили настоящия президент като по-убедителен. Републиканецът Ромни пък е успял да спечели симпатиите на 40% от избирателите.

Дебатът се проведе в университета „Лин“ във Флорида. Той продължи 90 минути, а водещ бе Боб Шифър от известно телевизионно предаване по CBS.

Третият и последен диспут бе решаващ и за двамата, след като Обама и Ромни отбелязаха по една победа в предишните две дискусии.

Темата на разговорите бяха външнополитическите стратегии на кандидатите, като основният въпрос бе кризата в Близкия Изток.

Анализите показват, че настоящият президент Обама е задавал по-агресивни въпроси относно стратегията на своя опонент.

Той разкритикува Ромни за липсата на ясни идеи относно кризата в Близкия Изток.

Кандидатът на демократите изтъкна и факта, че по време на неговия мандат бе заловен лидерът на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен.

Ромни отвърна на атаките, като подчерта, че политиката на Обама в Близкия Изток и Северна Африка не е успяла да прекъсне силното терористично влияние в района.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 6 ноември, вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!