Нови мерки в някои области на Гърция от днес

OFFNews 01 октомври 2021 в 10:01 1175 0

Нови ограничения се налагат в някои области в Гърция от днес, съобщи БТА. 

В червената зона от тази сутрин са включени областните единици Лариса, Халкидики, Килкис и Солун, съобщава в репортаж телевизия Скай. В тези зони и делът на ваксинираните е сравнително нисък.

В тези региони се забранява движението на гражданите от 1 ч. през нощта до 6 ч. сутринта, освен по работа или по спешна здравословна необходимост. Забранява се и музиката в заведенията.

След новата оценка на епидемиологичните данни се удължават и локалните мерки в областните единици Пиерия, Иматия, Пела, Кавала, Кастория, Ксанти и Драма.

Телевизията коментира, че има линейна зависимост между ниските равнища на ваксиниране на населението и увеличаването на случаите.

В Солун напълно ваксинираните са 50,08 процента, в Халкидики - 46,84 процента, в Килкис - 41 процента, в Лариса - 49,91 процента, в Пиерия - 41,63 процента и в Драма - 42,56 процента.

В останалата част на Гърция средният процент на напълно ваксинираните е 57 процента.

"Катимерини" предупреждава и за обезпокоително увеличаване на случаите сред децата. Показателно е обаче, че в столичната област Атика, където процентът на ваксинираното население е 61,2 процента, не се регистрира увеличаване на случаите сред децата от началния и прогимназиалния курс, докато това явление се наблюдава интензивно в областите на Централна Македония и Източна Македония и Тракия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!