Новак Джокович и Цеца Величкович дават пари за пострадалите от наводнението в Сърбия

OFFNews 20 май 2014 в 10:40 4009 0

Цеца Величкович

Сръбската тенис звезда Новак Джокович и певицата Цеца Величкович са решили да подпомогнат финансово населението в наводнените райони на Сърбия.

Джокович реши да даде на пострадалите райони наградата от 500 хиляди долара, която взе на спечеления турнир по тенис от сериите "Мастърс" в Рим. Освен това фондацията на тенисиста събира и допълнителни средства за пострадалите.

Фолк певицата Цеца Величкович пък е дала 20 хиляди евро в помощ на най-пострадалите, съобщава вестник Вечерне новости. Други звезди на сръбската естрадна и фолк музика също се включиха в акцията по оказване на помощ на населението.

Две организации от Белград събират днес и утре помощи за кучета, спасени от евакуираните селища и приети в различни центрове. Най-необходими са противопаразитни средства, каишки против кърлежи и бълхи, както и нашийници и поводи.

От днес вестник Блиц ще отделя по един динар от всеки продаден брой в специален фонд, предназначен за най-застрашените семейства.

Вчера Сърбия и Босна призоваха за международна помощ за справяне с най-тежките наводнения в историята им. Има заплаха от свлачища и проблеми, причинени от невзривени мини в Босна. Основната електроцентрала на Сърбия е застрашена от наводняване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови