Нова бруталност в САЩ: Полицаи повалят мъж на 75 г. Поглеждат как лежи и кърви, но подминават (видео)

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2020 в 12:55 8235 9

Ново видео от протестите в САЩ, показващо брутално отношение от полицаи към протестиращ, предизвика възмущение и гняв.

Кадрите показват един единствен протестиращ бял, възрастен и невъоръжен мъж, който заснема с телефона си тежко въоръжена група от най-малко 20 полицаи на улица, която в този момент налага полицейския час. Полицай блъска мъжа, той пада по гръб и удря лошо главата си. Лежи, не мърда, от ушите му тече кръв. Един униформен се навежда, но друг го дръпва обратно. Всички подминават.

Мъжът е на 75 г. Случаят е от Бъфало, щата Ню Йорк и след като става публично достояние, двама полицаи са отстранени. Според първоначалното съобщение на полицията в града обаче мъжът просто се спънал и паднал и това станало при "схватка с протестиращи". Това твърдение засилва негодуванието сред хората, защото, първо, мъжът е сам и, второ, не се спъва, а е блъснат силно в гърдите и пада. По-късно говорителят на полицията Джеф Риналдо оправда първоначалното съобщение. Било писано от човек, който не бил запознат много добре със случая.

Кадрите съдържат сцени на насилие. Видеото не е препоръчително за лица под 18 години!

Впоследствие мъжът е откаран от линейка в болница. Контузията на главата му е тежка, пише Би Би Си. Британската медия публикува записа и уточнява, че има не едно, а няколко видеа от различни случаи на подобно отношение на полицията към протестиращи. Те излизат на фона на продължаващите всекидневни протести заради смъртта на чернокожия Джордж Флойд (46 г.), задушен и убит от бял полицай при арест на кръстовище в Минеаполис на 25 май.

В Ню Йорк полицаи също са заснети да се отнасят грубо с демонстранти, които бягат. Също там 27 минути след влизането в сила на полицейския час доставчик е арестуван, въпреки че попада сред служителите с право на работа и в условията на полицейски час.

Известията за тези случаи дойдоха след възпоменателната церемония в памет на Флойд в Минеаполис. Неговото убийство, също заснето на видео, предизвика огромна вълна на протести в САЩ, коментари, осъждащи расизма, от световни лидери и демонстрации в различни части на света.

По-голямата част от протестите през последните 8 дни бяха мирни, но също имаше прояви на вандализъм - например по улиците на Ню Йорк, насилие и бунтове. В десетки градове беше въведен полицейски час. При сблъсъци на демонстранти с полицията имаше ранени и убити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

9

минувач

07.06 2020 в 00:04

Демократите са в пълно настъпление срещу президент Тръмп след провалилия се "импийчмент". Хич не им пука за обийството на черния престъпник Флойд - в САЩ годишно стават хиляди убийства на черни от черни но никой не демострира.

В САЩ белите дадоха много права и привилегии на цветните малциства и специално на черните но това не променя нещата. Както българските ци.гани, не.грите в мнозинството си не си дават зор да учат, да се развиват и бъдат достойна част от обществото. Те не смятат че имат задължения към това общество.

След като разбраха че белите им "дават" за да има мир, те постоянно увеличават исканията си, стигащи до наглост. В случая важи поговорката за лудия и баницата...

22089

8

Стефан

06.06 2020 в 00:02

Нощеска видях филмчета от Айдахо.
Хиляди хора по улиците, просто с пушки. Старци по една шепа кости, дебели баби, яки мъжаги, хлапета. Повечето с АР-15, рядко по някоя снайперска винтовка, или картечен пистолет. Някои с набедрени кобури. Просто стоят по тротуарите, подпират се на стените на кооперациите си, или на оградите на къщите си. Пред магазините и кафенетата. И не правят НИЩО.
Откритото носене на оръжие даже в оня щат е забранено. Ченгетата стоят много нарядко, и със широко затворени очи не ги виждат.
Негърите ходят с някви табели, нещо зяят, и се вижда как през ум не им минава да направят още една крачка към хората, които не помръдват, не насочват към тях оръжие, и даже не ги гледат.
Мда. Втората поправка на Конституцията.
При всичката ми американофобия, съм впечатлен и възхитен от белите американци.

1443

7

Пакоджет

05.06 2020 в 21:41

Ето ги, Гошо Димитров, тарабата.
Нещо за брикетите ще добавите ли, кафяви многознайковци?
Може би, че белината е полезна за плантациите?

905

6

ровччч

05.06 2020 в 14:05

Доколкото се чува, полицаите викат линейка по радиостанцията. Иначе правилно не се опитват да помогнат, дори и след такова леко падане на възрастен човек, по-добре да не се мести, ами да се изчака линейката.
Иначе каква му е работата на дядката да спори с полицаите не мога да разбера.

7930

5

edin slep

05.06 2020 в 13:48

В тези градове вилнеят банди, то и преди това с е имало насилие, но сега е страшно. Има разбити магазини (ако си дребен търговец това е фалит и семейството ти страда, ставаш беден), пребити и ограбени хора, само защото са бели. Там е страшно. Банди черни заставят по улиците бели хора, да се извиняват че пра, пра, пра, пра дядо му бил роб.

Полицията е тръгнала да разчиства периметър, заради започването на полицейски час, а този точно тогава е тръгнал да се разправя с тях. Е не е ли глупост? Какво да направят, да спрат и да си поговорят с него ли? Лошото е, че е стар човек и не можа да запази равновесие, някой млад щеше само да залитне и да се подпре на ръце, когато пада.

Сигурно след като са минали тези с палките са дошли да му помогнат.

Полицаите питате ли ги какво им е, когато се изправят срещу тези разбеснели се тълпи?

1532

4

tarabata

05.06 2020 в 13:40

имам предвид тоья под мен

1532

3

tarabata

05.06 2020 в 13:39

ГЛУПАК!

1443

2

Пакоджет

05.06 2020 в 13:29

Аууу, сега какво ли ще кажат от форумната наци групичка, начело с осцилофекаликум?

3117

1

zuljin

05.06 2020 в 13:25

Човекът вече знае, че с полицаи не бива да се разговаря. Или вадиш желязото или стой далеч. Тази прослойка е лишена от разум по рождение...