Нощни ракетни атаки: сирени в 6 области в Украйна, ВСУ удари Белгородска област

Мая Младенова 12 юни 2024 в 08:55 5744 1

Пожар в Украйна след руска атака

Снимка t.me/dsns_telegram

Аварийни служби гасят пожар след една от атаките в Киевска област тази нощ.

За масивна нощна атака с дронове и ракети над шест области в Украйна съобщават военновъздушните сили на страната.

По тяхна информация от изстреляни 30 дрона и ракети са свалени 29.

Николай Олешчук, командир на ВВС на украинските въоръжени сили, съобщава, че срещу Украйна тази нощ са били изстреляни четири крилати ракети Kh-101/Kh-555, пуснати от стратегически самолети Ту-95 MS, една балистична ракета Искандер-М, една аеробалистична ракета Kh-47M2 Kinzhal и 24 безпилотни самолета-камикадзе от типа Shahed-131/136.

Сред поразените ракети е един Кинжал, четирите крилати ракети Х-101/Х-555 и всичките 24 дрона.

През нощта няколко пъти беше обявено предупреждение за въздушно нападение в Украйна, съобщава руската редакция на Би Би Си.

Системите за противовъздушна отбрана са били задействани в Киевска, Днепропетровска, Запорожка, Полтавска, Харковска и Винишка области.

Предупреждението за въздушна атака в Киев е продължило около два часа. Военната администрация на града по-рано съобщи, че всички цели - крилати ракети, балистични ракети и дронове - са били унищожени. По предварителни данни няма пострадали и разрушения.

В района на Киев е избухнал пожар в резултат на падащи отломки по време на нападението. Държавната служба за извънредни ситуации публикува снимка.

Едновременно с това руските медии съобщават, че руската армия е отблъснала ракетна атака на ВСУ над Севастопол - град на югозападното крайбрежие на Кримския полуостров - тази нощ. В резултат на това Керченският мост е било временно блокирано, за около 15 минути.

За една жертва и трима ранени в резултат на атака на руската погранична Белгородска област съобщава руската агенция "Интерфакс" и местните власти. В резултат на пряко попадение на снаряд в апартамент е загинал един цивилен гражданин в град Шебекино. Мъжът починал на място от раните си преди пристигането на медиците, пише губернаторът на областта Вячеслав Гладков. Освен това са регистрирани щети в шест частни жилища и 11 жилищни сгради, посочва губернаторът.

    Мая Младенова

    Мая Младенова e журналист, редактор и преводач. Започва кариерата си преди близо 20 години във вестникарството. Заместник главен редактор на OFFNews от 2012 г. Пише за медии, политика и др.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1066

    1

    alcom4

    12.06 2024 в 11:09

    Руснаците лъжат ,като брадати цигани ,на конски пазар.Украинският удар над Севастопол НЕ Е отблъснат.С тази атака са унищожени две системи на руското ПВО.Едната е била С -300 ,а другата С-400.Заедно с тези ракетни системи ,са унищожени и радарните устройства към тях.Така от типът С-400 вече са ликвидирани осем системи от украинците.Едната такава ПВО система струва 1.1 милиарда долара ,по руска информация.
     
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?