Никой не е виждал военния министър на Русия и шефа на генщаба от 12 дни

Герасимов вероятно е под домашен арест, а Шойгу имал проблеми със сърцето

Георги Ангелов 23 март 2022 в 13:36 13108 1

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов изчезнаха от публичното пространство от 11 март, което беше забелязано от журналисти от независими руски медии. 

Според източник на OFFNews, в главната квартира на НАТО в Брюксел се обсъжда, че Герасимов вероятно е под домашен арест и се чака удобен момент това да се обяви. 

Анонимни руски акаунти твърдят и за Шойгу, че е под домашен арест. 

В обкръжението на Шойгу се говори, че той не е добре - има проблеми със сърцето, съобщи руската независима медия "Агентство", като се позовава на познат на министъра. "Агентство", е известна с разследванията си близкия кръг на Путин. Все още няма официални коментари от руското Министерството на отбраната и говорителя на Путин Дмитрий Песков, които са потърсени от изданието.

Шойгу за последен път е видян на 11 март по време на връчването на държавни награди на военни, участвали в руската инвазия в Украйна. Тогава е и срещата му с  британския министър на отбраната Бен Уолъс. "Агентство" припомня, че до 11 март Шойгу е бил в новините почти всеки ден. На 18 март името му е споменато в сайта на Кремъл, в което се казва, че Владимир Путин е обсъдил с постоянните членове на Съвета за сигурност "хода на специалната операция в Украйна", но без видео или снимки от срещата. На същия ден, сайта на държавният Първи канал излъчва репортаж за Шойгу, който връчва награди, но видеото е от 11 март.

Последната новина за Герасимов също е от 11 март, когато се появи информация за разговорите му с началника на турския генерален щаб Яшар Гюлер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10935

1

borisboris

23.03 2022 в 14:22

Шойгу сигурно е на дачата и реди апликации с корени и дърве, нали това му било хобито. Доста стрес му се е събрал напоследък, трябва да го редуцира.
 
X

Да помогнем на украинските деца!