Навални за Путин: Дядото в бункера е много изплашен (видео)

OFFNews 18 януари 2021 в 15:07 6448 0

Руският опозиционер Алексей Навални определни днес като "тоталното беззаконие" арестуването му снощи и откарването му в полицейско управление, където съдия трябва да се произнесе за поставянето му под стража.

Защо съдебното заседание се провежда в полицейско управление, не разбирам? Защо никой не е уведомен, защо нямаше призовка? Просто е - виждал съм много подигравки с правосъдието, но очевидно дядото в бункера (Путин - б.р.) е изплашен толкова много, че просто демонстрантивно късат на парчета Наказателно-процесуалния кодекс и го захвърлят в кошчето. Това е тотално беззаконие, заяви Навални във видеозапис, разпространен чрез Туитър от говорителката му Кира Ярмъш.

В неделя вечерта руският опозиционер беше задържан на паспортния контрол на летище "Шереметиево" при завръщането му от лечение в Германия, а полицията му отказа достъп до неговите адвокати.

Кира Ярмъш съобщи, че тази сутрин двама негови съветници са били допуснати в сградата на полицейското управление в Химки край Москва, където властите го държат, но не им е било разрешено да разговарят с него.

Полицията нарушава закона, коментира адвокатката на Навални Олга Михайлова пред радио "Ехото на Москва".

Днес следобед Кира Ярмъш съобщи, че съдът е постановил задържане под стража на Навални за 30 дни, тоест до 15 февруари.

Навални призова руските граждани да излязат на протести: "Не се страхувайте, излезте на улиците. Не излизайте заради мен, излезте заради себе си и своето бъдеще".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови