Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Навални смята, че е отровен, за да не е заплаха за парламентарните избори

OFFNews 06 октомври 2020 в 16:44 3605 8

Алексей Навални и Юрий Дюдь

Алексей Навални заяви, че руските разузнавателни служби са го отровили с нервнопаралитично вещество, защото властите го смятат за заплаха преди парламентарните избори догодина. Навални каза това в продължило повече от два часа видеоинтервю за руския блогър и журналист Юрий Дюдь в социалната мрежа YouTube. 

"Те разбраха, че имаше големи, големи проблеми, заплашващи ги преди изборите за Държавната дума", каза той. Системата "умно гласуване", която Навални измисли вече доведе до загуба за президентстката партия "Единна Русия" в редици населени места на последните местни избори. 

В интервюто Навални разказа за процеса на лечение, за кошмарите и халюцинациите, които е имал по време на медикаментозната кома. Опозиционният политик каза, че здравословното му състояние доста се е подобрило, а лекарите са били изненадани колко бързо се възстановява. Ръцете му обаче силно треперят и той продължава да се лекува чрез физиотерапия.

Навални каза, че не знае как веществото, с което е бил отровен, е проникнало в организма му, но добавя, че може да е докоснал нещо. Той заяви, че няма как Путин да не е виновен, след като някой в Русия има достъп до “новичок”, което е незаконно според международните закони.

Дюдь интервюира в същото предаване и съпругата на Алексей Навални - Юлия.

Само преди няколко дни в интервю за "Шпигел", той категорично заяви, че няма "да достави удоволствието на президента Владимир Путин да живее в изгнание" и обеща да се върне в Русия веднага след като се възстанови напълно от отравянето си. Да не се върна би означавало, че Путин е постигнал целта си. И сега моята работа е да остана човекът, който не се страхува", каза той.

На 20 август основателят на Фондацията за борба с корупцията в Русия беше хоспитализиран в Омск. Лекарите първоначално диагностицираха състоянието му като метаболитно разстройство, предизвикващо рязък спад в нивата на кръвната захар. Той бе поставен в изкуствена кома.

По-късно Навални бе транспортиран до Германия, въпреки съпротивата на властите. В интервюто на Дюдь Навални каза, че целта на управляващите била да почине или поне метаболизмът му да  разгради максимално отровния агент, за да не бъде разпознат. Направените в Германия изследвания, чиито резултати бяха потвърдени от лаборатории в Швеция и Франция, показаха отравяне с химически агент, който от рода на бойното отровно вещество "Новичок".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

07.10 2020 в 14:26

Ако беше толкова незначителен, колкото им се иска на някои, едва ли щяха да го отровят по такъв отчаян начин. Явно престъпната шайка в Кремъл е напълнила гащите, че каруцата може да се обърне. Неговото политическо съществуване се крепи на крещящата корумпираност и нагла безнаказаност на единоросите. Единственото, което обещава Навални е, че ще ги измете от властта. Въпрос на време е хората да му повярват.

706

7

order

07.10 2020 в 08:49

За Навални гласуват около 1 % от руските избиратели. Неговото политическо съществуване се крепи само на външна намеса и е против руската държава и народ. Физическото му съществуване също зависи от външни фактори. В Русия най-много да го опандизят за кражби и далавери

5712

6

tough

06.10 2020 в 23:06

То па понеже в Русия има значение кой как глсува... Същото като и у нас.

77927

4

El Commandante

06.10 2020 в 19:02

На тоя му вярвам колкото на Деница Сачева.

7014

3

Диди

06.10 2020 в 18:47

Много надуха този балон!

706

2

order

06.10 2020 в 17:21

Ами то кой ако не Путин ще да е виновен в днешния свят...
Само не ми е ясно като с какво плаши Путин тоя ПЛ@ШИПYТАРНИК...

3232

1

tarabata

06.10 2020 в 16:49

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХА
 
X

Подкастът на OFFNews