Намушкаха с нож най-вероятния нов президент на Бразилия

OFFNews 07 септември 2018 в 08:07 4805 1

Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние, след като беше намушкан с нож по време на предизборна проява, предаде Ройтерс, като се позова на здравни служители.

Лекари казаха, че пълното възстановяване на Болсонаро може да отнеме два месеца, а той ще прекара в болница поне седмица.

По думите им първоначално е имало риск за живота му, но сега неговото състояние е "сериозно, но стабилно".

Полицията в град Жуиз ди Фора, където Болсонаро е бил намушкан с нож в корема, заяви, че е задържала заподозрян за нападението. Според нея арестуваният мъж има психически проблеми.

Нападението срещу крайнодесния кандидат, който води в социологическите проучвания, е драматичен обрат в най-непредсказуемите избори в Бразилия от възстановяването на демокрацията преди 30 години.

Разследвания за корупция вкараха в затвора мнозина влиятелни бизнесмени и политици през последните години и отчуждиха разгневените избиратели.

Съгласно бразилското законодателство малката коалиция на Болсонаро няма почти никакво време в регулираните от държавата предизборни рекламни блокове по телевизията и радиото. Това означава, че той разчита главно на социалните медии и предизборните прояви из страната, за да събира подкрепа. Ако Болсонаро не е в състояние да ходи на такива събирания, това може да застраши кампанията му, съобщава БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови