Москва предупреди САЩ да не се месят в работите на Иран

OFFNews 04 януари 2018 в 15:59 2997 0

Москва предупреди САЩ да не се месят във вътрешните работи на Иран. 

В същото време Русия обвини Вашингтон, че се опитва да използва антиправителствените протести, за да подкопае споразумението за ограничаване на иранската ядрена програма. 

"Ставащото в Иран е негова вътрешна работа, която привлича вниманието на международната общност. Но въпреки множеството опити да бъде изопачена същността на ставащото там, аз съм уверен, че нашият съсед - приятелска нам страна, ще успее да преодолее сегашните трудности и да излезе от този период като по-укрепнала страна и като надежден партньор при решаването на различни проблеми, включително и на тези, които са свързани с по-нататъшното изпълнение на (ядреното споразумение)", каза зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС и БТА. 

Според Рябков в сегашната ситуация Вашингтон се поддава на изкушението да използва момента, за да постави нови въпросителни пред споразумението, което показва, че става дума за преднамерен опит то да се разклати и да се подкопае вярата на международната общност в него.

Представител на американската администрация обяви, че Белият дом обмисля нови санкции срещу представители на иранския режим и неговите поддръжници, замесени в репресиите на протестното движение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!