Москва обвини НАТО, че подкрепя "киевските неофашисти"

ОFFNews 05 септември 2014 в 18:44 5412 44

Снимка sxc.hu

Съвместните учения на НАТО и Украйна и думите на лидерите на алианса по време на срещата на високо равнище ще поставят под заплаха мирния процес в Украйна, заяви руското външно министерство, цитирано от "Ройтерс".

В изявлението на руското външно министерство се твърди, че предвидените в периода 16-26 септеври армейски учения ще доведат до "повишаване на напрежението, ще поставят под заплаха забелязващия се напредък в мирния процес в Украйна, ще допринесат за задълбочаването на разкола в украинското общество".

Според Кремъл ученията показват безусловната подкрепа на НАТО за киевските неофашистки и екстремистки сили, включително в лицето на "десния сектор".

Москва обвинява НАТО, че е планирал да премести инфраструктурата си на изток, по-близо до границата с Русия, а кризата в Украйна само е претекст това да се случи сега.

"Алиансът се стреми към военно господство в Европа в ущърб на усилията на международната общност за противодействие на истинските заплахи и предизвикателства на нашето време, включително тероризма, разпространението на оръжия за масово унищожение, търговията с наркотици, пиратството, природните и предизвиканите от технологията катастрофи", пише в руската декларация.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!