Меркел: Възможни са още санкции срещу Русия заради Украйна

ОFFNews 05 септември 2014 в 09:30 9958 21

Снимка spiegel.de

Германският канцлер Ангела Меркел е заявила, че страните от НАТО искат политическо решение за украинската криза, което да обсъдят с Русия, но е предупредила, че може да има още санкции, за да се увеличи натискът над Москва, предаде Ройтерс. 

Меркел е коментирала на срещата на върха на НАТО в Уелс, че има готовност да се прибави тежест към политическите искания, като се наложат нови санкции срещу Русия. Тя е допълнила обаче, че все пак иска решение на ситуацията в Украйна.

Въпросът за налагането на нови санкции срещу Кремъл ще се обсъжда днес на заседание в Брюксел. На форума ще се разгледа и въпросът за евентуална отмяна на Основополагащия акт НАТО-Русия.

В предишните си изявления германският канцлер се е обявявала против отмяната на документа, датиращ от 1997 година.

Меркел е заявила, че Западът трябва да действа решително към Русия, но все пак да остави отворена врата за диалог със страната.

Тя се е обявила против членството на Украйна в НАТО, но е подчертала, че трябва да има засилено сътрудничество с Киев. 

Междувременно министрите на земеделието на страните от съюза се събират извънредно в Брюксел, за да обсъдят последиците от руското ембарго за внос на европейски селскостопански продукти и какви мерки трябва да се предприемат. На заседанието България ще бъде представена от служебния ресорен министър Васил Грудев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!