Quantcast

Меркел и Оланд на посещение в Киев и Москва

Сергей Антонов Последна промяна на 05 февруари 2015 в 13:38 2711 10

Германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд ще пристигнат днес в Киев, а утре имат намерение да посетят и Москва. Това съобщи Оланд на пресконференция, а по-късно написа за планираната визита и на официалния си профил в Twitter.

Заедно с Ангела Меркел решихме да предприемем нова инициатива. Днес следобед ще пътуваме за Киев. Ще направим нови предложения за урегулиране на конфликта в Украйна, които ще бъдат на основата на съхранението на териториалната цялост на страната. Днес ще ги обсъдим с президента на Украйна, а в петък ще пътуваме за Москва на среща с президента на Русия, обясни Оланд.

Целта ни е да разработим текст на споразумение за урегулиране на ситуацията в Украйна, което да е приемлива за всички страни, допълни Оланд.

Франсоа Оланд допълни, че Франция е готова да направи всичко възможно, за да се избегне войната в Украйна с помощта на дипломатически средства и не желае да обсъжда доставката на оръжие в Украйна. По думите му също така е нежелателно Украйна да се присъединява към НАТО.

В същото време стана ясно, че днес по обяд в Киев е пристигнал и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Това съобщи пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.

„Държавният секретар Джон Кери е в Киев, за да се срещне с президента Порошенко, с министър-председателя Яценюк, външния министър Климкин и депутати от парламента на Украйна”, се казва в съобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2015 в 22:24

Пазарлък. По-малко санкции и да се спре войната.

05.02 2015 в 18:57

Луд се оправя не с бой ,а с клетка.Ако продължава да хапе и там-ще го изядат другите животни.САНКЦИИ,НОВИ БЕЗПОЩАДНИ-там е истината и затягане на обръча на НАТО от всички страни,какъвто е плана.Постепенно въоръжаване на Украйна .Без стабилизация в Украйна, въоръжаването ще е грешка.За 3 години от расия ще остане скелет изяден от (уж)мухи като Китай,Турция,че даже и от" своите"Беларус,Казхстан,които много бързо се ориентират когато задуха урагана...Загубите си Западът ще преглътне,защото е голям ,жизнен и конкурентен пазар и световен търговски и политически предвидим партньор.

05.02 2015 в 16:26

Владко,Владко,дупе гладко...и не само.

05.02 2015 в 15:31

Ахаххаха, Бате Владииии, как ме разсмя! :D

Браво!

05.02 2015 в 14:43

За чугенчетата:


http://www.levada.ru/03-02-2015/sanktsii-zapada-posledstviya-i-reaktsiya

05.02 2015 в 14:40

И познайте какво ще последва ако Кремълското джудже пак се прави на умряла лисица, та Оланд и Меркел се върнат без резултат. Правилно - още санкцийки за Мордор, пардон - за Путландия и още един срив на рублата. А на джуджето ще му се наложи да намали пак цената на водката, че да не го обесят ония пияндурници на Красная площадь. И ще има "Друзья, да хватит-же, уже никак не смешно!". А всички помним как се смееха на санкциите, че нямало да им се отразят и че Европа се била простреляла в крака!

05.02 2015 в 14:16

Ама моля ви, защо и в Русия, която няма нищо общо с този вътрешен конфликт?
Помнете опорната точка на Хуйло - той няма нищо общо.
Кънчо вдругиден ще го изпитам дали е внимавал.

05.02 2015 в 14:15

E, "Неутрален",как ще си неутралеН?
ВОНИШ ОТДАЛЕЧ НА ПЕЩЕРЕН АНТИАМЕРИКАНИЗЪМ.

05.02 2015 в 14:11

Оланд: "..не желае да обсъжда доставката на оръжие в Украйна. По думите му също така е нежелателно Украйна да се присъединява към НАТО." Това добре.
В източните райони на страната дали ще минат да видят как върви живота?
...
Кери за какво е пристигнал не се казва!? Да налее или подлее вода?