Меркел и Оланд на посещение в Киев и Москва

Сергей Антонов 05 февруари 2015 в 13:38 3278 10

Германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд ще пристигнат днес в Киев, а утре имат намерение да посетят и Москва. Това съобщи Оланд на пресконференция, а по-късно написа за планираната визита и на официалния си профил в Twitter.

Заедно с Ангела Меркел решихме да предприемем нова инициатива. Днес следобед ще пътуваме за Киев. Ще направим нови предложения за урегулиране на конфликта в Украйна, които ще бъдат на основата на съхранението на териториалната цялост на страната. Днес ще ги обсъдим с президента на Украйна, а в петък ще пътуваме за Москва на среща с президента на Русия, обясни Оланд.

Целта ни е да разработим текст на споразумение за урегулиране на ситуацията в Украйна, което да е приемлива за всички страни, допълни Оланд.

Франсоа Оланд допълни, че Франция е готова да направи всичко възможно, за да се избегне войната в Украйна с помощта на дипломатически средства и не желае да обсъжда доставката на оръжие в Украйна. По думите му също така е нежелателно Украйна да се присъединява към НАТО.

В същото време стана ясно, че днес по обяд в Киев е пристигнал и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Това съобщи пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.

„Държавният секретар Джон Кери е в Киев, за да се срещне с президента Порошенко, с министър-председателя Яценюк, външния министър Климкин и депутати от парламента на Украйна”, се казва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!