ВМРО: Мобилизират българи в Украйна

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2015 в 10:40 5955 21

ВМРО: Мобилизират българи в Украйна

За масово мобилизиране на наши сънародници на страната на Киев алармираха от ВМРО. От партията, която е част от Патриотичния фронт, настояват правителството да ползва дипломатическо влияние, за да спре привикването на българи на фронта.

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов споделя тревогата си от ситуацията с българското малцинство. Той е член на парламентарната комисия по външна политика, а във ВМРО завежда отдел „Българи зад граница“. Според него това е поредното доказателство, че държавата трябва да започне много по-активна и последователна политика спрямо българите в чужбина, се казва в прессъобщение, разпратено до медиите.

Докато в България се шушне от ухо на ухо дали ще тече мобилизация, ето че на едно място нашите сънародници вече са мобилизирани. Те обаче са външни за този конфликт, отдавна са доказали, че са лоялни и че живеят в разбирателство с различните етнически и езикови групи в Украйна. Затова и въвличането им в гражданската война е крайно неприемливо, смятат от ВМРО и припомнят, че още преди месеци са предупредили за бежански поток от нашите сънародници в Украйна.

ВМРО не приема българите в Украйна да стават пушечно месо в геополитически игри. Родовата памет на тези хора пази връзката с България и тя трябва да ги защити, се казва още в съобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 18:44

Немога да ви разбера вас русофилите и русофобите , но определено и двата лагера сте безмозъчни същества ... Виждаш ли един русофоб , който би си дал анала на всеки европеец или американец нарича един русофил,който пък се дупи на руснаците и живее в митологията за съюз между славяните АНТИБЪЛГАРИН... От вас и дъска за кочина нестава момци... Чели сте куб книги ... и каква е ползата от тази слепота дето имате... Е на такива като вас дето се наричат българи с удоволствие да им дереш кожата с бръснарско ножче и след това да ви свари човек за сапун,а случайно на пътя ,ако се засечем ще ви мачкам главите на асфалта, поне 10 пъти ще мина през изгнилите ви мозъци и накрая ще гледам как лешоядите ви изяждат мършата ... Сера на вас русофили и русофоби и вие ми се наричате българи... Ментета ...

03.02 2015 в 17:29

F1,аз съм печелил международни конкурси по професионално психо-идеологическо направляване на колективното поведение,което ми дава сериозно основание (особено след като съм чел десетки твои позиции по световните събития)да те причислявам към фалшивите патриоти,които с майсторски(понякога) изразявани тези, имат за крайна цел отклоняването на България от Евроатлантическата и ориентация.Ако не е така напиши свое декларативно изявление,че осъждаш действията на путлеровата клика вътре и извън расия.В противен случай се съгласяваш с мнението ми и си оставаш опасен антибългарски манипулатор.

03.02 2015 в 16:44

Айде, айде... Само тея от ВМРО да не се правят на ударени.
Българите в Украйна живеят добре, имам приятели българи от Украйна, и те подкрепят Украйна в войната срещу россия...
А какво направи ВМРО за да подкрепи българите в гърция, македония и сърбия, които са тормозени от тези страни???
В гърция, палят къщите на българите, бият ги, правят им проблеми!!! ВМРО и пръст не мръдна!!!
В сърбия и македония не им разрешават да се наричат българи!!! Къде беше ВМРО???
А в Украйна, разрешено им е да говорят на български... разрешено им е да се наричат българи... Как така от ВМРО са толкова загрижени???

03.02 2015 в 15:22

Ти ми кажи "дедо" колко американски мюсулмани се бият в американската армия в Афганистан.Ти сигурно си информиран.Само ще ти кажа,че броят им е пропорционален на общия им брой в САЩ.Друго да попитам,колко български"патриотчета" ще дезертират от военния си дълг,ако примерно зелени джуджета налазят Черноморието ни да"защитят"интересите на руското население там ?

03.02 2015 в 15:17

@06 F1: На "среща с Негово Превъзходителство Посланника на република Полша" се ходи само със "случайна" покана. Заради цветистият ти език мога само да предположа, кой "случайно" те е завел там. Трудно ти е да осъзнаеш, че вече сме XXI век, че хората са различни, че времето и философията на CCCР вече са отминали... Знам, че няма да разбереш новото мислене, но поне се дръж възпитано... или да псуваш е част от "случайното" ти възпитание?

Ти и още 2-3ма сте срам за форума!

03.02 2015 в 15:04

Pamet интересно я ми кажи от милионите мюсюлмани в САЩ колко са изпратени да се бият в Ирак или Афганистан нали също са американски граждани :)

03.02 2015 в 14:56

Хаха ей страхливите украйнчета заминаха за Русия сега българите да умират. За велика украйна е редно да си пълнят камионите за фронта украинци. Дори и LudLustrator би се съгласил :).

03.02 2015 в 14:29

1. посочените "българи" са украински граждани.Като такива подлежат на мобилизация в случай на война,както и българските граждани в България
2.има нападение над Украйна и нарушаване на нейния суверенитет.
Всякакви призиви за неизпълнение или акт на дезертьорство в такива условия се наказват със смърт
Нека го имат предвид путиноидните гниди непомирисвали оръжие.А специално за пишман "патриотчетата",службата на чужда държава ясно декларирала че ни е враг,е обикновено национално предателство,за което наказанието е само едно.....