ВМРО: Мобилизират българи в Украйна

OFFNews 03 февруари 2015 в 10:40 6673 21

ВМРО: Мобилизират българи в Украйна

За масово мобилизиране на наши сънародници на страната на Киев алармираха от ВМРО. От партията, която е част от Патриотичния фронт, настояват правителството да ползва дипломатическо влияние, за да спре привикването на българи на фронта.

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов споделя тревогата си от ситуацията с българското малцинство. Той е член на парламентарната комисия по външна политика, а във ВМРО завежда отдел „Българи зад граница“. Според него това е поредното доказателство, че държавата трябва да започне много по-активна и последователна политика спрямо българите в чужбина, се казва в прессъобщение, разпратено до медиите.

Докато в България се шушне от ухо на ухо дали ще тече мобилизация, ето че на едно място нашите сънародници вече са мобилизирани. Те обаче са външни за този конфликт, отдавна са доказали, че са лоялни и че живеят в разбирателство с различните етнически и езикови групи в Украйна. Затова и въвличането им в гражданската война е крайно неприемливо, смятат от ВМРО и припомнят, че още преди месеци са предупредили за бежански поток от нашите сънародници в Украйна.

ВМРО не приема българите в Украйна да стават пушечно месо в геополитически игри. Родовата памет на тези хора пази връзката с България и тя трябва да ги защити, се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!