Медицинска сестра е арестувана за смъртта на 17 бебета в Англия

OFFNews 10 ноември 2020 в 14:20 3345 1

Медицинска сестра е арестувана в графство Чешър, Англия по подозрение, че е убила 8 бебета и е направила опит за убийство на още 9, съобщават Би Би Си. Впоследствие те също са починали.

Задържаната Луси Летби е била медицинска сестра в болница "Графиня Честър", Северозападна Англия. Това е трети арест за Летби, след като през юли 2018 г. и юни 2019 г. тя е задържана във връзка с разследване на смъртни случаи в звена за новородени.

Властите в графство Чешър заявиха, че разследват смъртта на 17 бебета между 2015 и 2016 г. "Родителите на бебета са информирани за всичко и продължават да бъдат подпомагани от специално обучени служители", допълват от полицията.

"Летби е в ареста и съдейства на властите", заяви главният инспектор по разследването Пол Хюджис. 

При първия си арест 30-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 бебета и опит за убийство на 6 други. В момента полицията разглежда предполагаемия ѝ опит да причини смъртта на още три новородени в отделението по неонатология в болницата в Честър. Разследват се и още 16 случая с нефатален изход. 

В интервю заместен вестник през 2013 г. медицинската сестра казва, че грижите за бебетата са изисквали различна компетенция. Тя започва стаж в отделението като студент в училището за сестри към университета в Честър, който завършва през 2011 година, след което е назначена на работа в болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

10.11 2020 в 14:56

Няма такъв ужас братче .. тая ако е виновна трябва да я вържат за 4 коня на центъра на града и да ги подкарат в различни посоки и да я скъсат на 4 парчета. После да влачат парчетата из покрайнините на града и да ги хвърлят някъде на сметището.