Мъжът, ухапал пътник и починал в самолет, с кокаин за £41 000 в стомаха

OFFNews 20 октомври 2015 в 12:35 8576 1

Мъжът, който почина в самолет, след като започна да буйства и ухапа друг пътник, е пренасял кокаин за 41 000 паунда в стомаха си, пише "The Independent", като цитира "The Irish Times".

Той е бразилец, на 25г., а не на 24 г., както беше съобщено вчера. Казва се Джон Кенеди Сантос Гурхао. По време на полет на Aer Lingus от Лисабон до Дъблин в неделя мъжът се почувствал зле, започнал да хапе друг пътник, след което припаднал и починал на борда на самолета. 

Пилотът поискал спешна медицинска помощ и самолетът бил пренасочен към към град Корк в Южна Ирландия, където кацнал и спешният екип само констатирал смъртта на мъжа, погълнал 0.8 кг кокаин, разпределен в 80 топчета, едно от които се е спукало в стомаха му.

Очаква се токсикологичният тест да потвърди, че веществото е кокаин. Количеството би се продало на улицата за около 41 000 британски лири, пише още "The Irish Times".

Ирландската полиция потвърди, че част от опаковките са били възстановени и изпратени за съдебно-медицински анализ. Разследването продължава.

След кацането на самолета и намирането на наркотика е била арестувана и пътничка, в която са били намерени амфетамини.

Джон Ленард, който е бил на борда на самолета, описва смъртта на Сантос като "ужасяваща". Той разказва как пилотът попитал дали на борда има медицински лица. Отзовали се две медицински сестри и един лекар, които се опитали да помогнат на мъжа, но той продължил да се влошава.

"Той беше на пода, треперейки жестоко - казва Джон Ленард. - Звукът, който издаваше, беше нещо, което никога преди не съм чувал. Не е нещо, което чувате всеки ден. Издаваше дълбока болка - така бих могъл да го опиша най-добре. Много мъчителен край - да умреш по този начин, на пода в самолет."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови