Майкъл Джордан: Търпяхме достатъчно! Расизмът не е изкоренен

OFFNews 01 юни 2020 в 14:23 4822 5

Баскетболната легенда Майкъл Джордан изрази гнева си след смъртта на Джордж Флойд. 46-годишният тъмнокож мъж издъхна в края на май, след като вратът му беше притиснат с коляно от полицай в Минеаполис – случаят предизвика вълна от насилие в редица американски щати.

Джордан заяви, че скърби за семейството на починалия Флойд, както и други подобни расистки прояви.

„Дълбоко страдам, боли ме и съм ядосан. Виждам и усещам болката, гнева и разочарованието на всички. Заставам зад всички, които твърдят, че расизмът и насилието срещу цветнокожи хора не е изкоренен. Търпяхме достатъчно“, сподели собственикът на Шарлът Хорнетс в свое изявление, цитирано от БНР.

Коментарите на шесткратния шампион в НБА идват след поредните нощи на протести на безредици по улиците на американски градове и щати. Джордан призова хората да покажат съпричастност и емпатия, и никога да не обръщат гръб на подобни прояви на бруталност.

„Трябва да продължим с мирни прояви срещу несправедливостта. Нашият обединен глас трябва да постави под напрежение нашите лидери, за да променят те законите, или в противен случай ще трябва да използваме нашия вот, за да създадем систематична промяна. Всеки един от нас трябва да бъде част от решението, трябва да работим заедно, за да гарантираме справедливост за всички“, завърши Въздушния.

Редица чернокожи тенисисти като Франсис Тиафо и Кори Гоф също се включиха в протеста. Тийнейджърката Гоф попита реторично: "Аз ли съм следващата?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

5

йордан памукчиев

03.06 2020 в 23:04

браво номер 4!

11925

4

FeldMarschal

02.06 2020 в 09:58

Самия факт че тоя стана милионер само защото може да хвърля топка означава че няма никакъв расизъм спряму него и черните. Расизъм има срещу белите - живеем в свят в който черни извършват най много криминални престъпления срещу бели и никой не смее да каже нищо защото ще бъде заклеймен като "расист". Расистко е да обичаш родината си, расистко е арестуваш престъпници!

23293

3

Стефан

02.06 2020 в 03:01

Да. А черният расизъм е във възход. Още от 60-те, и от Линдън Джонсън. А обамката от бараката подпали фитила, който бяха опънали преди него. Сега всички ще ядат ...
Оня си играеше на външна политика, и стана за смях на целия свят, който знае поне собствения си език. Тоя за пръв път от 150 години се заигра на вътрешна политика, и естествено ритна котлето с млякото. А сега да го видя,как ще воюва едновременно с Китай, и със собствените си негри. А белите също ще го зарежат, както например Бялата гвардия е зарязала руския цар.
Смях в залата. В 40(!) американски мегаполиса, в това число в столицата, влиза собствената им армия! Че в две села в Бурунди да се случи - ...

2905

2

ровччч

01.06 2020 в 22:02

Като даваш много свобода на мангустите, и ти се качват на главата. Вече призовават законите да не са еднакви за всички, а да са в полза на една раса... е това ако не е расизъм.

3232

1

tarabata

01.06 2020 в 19:48

Добър ден!