Lafka цъфна и в Република Сръбска

OFFNews 08 април 2016 в 12:41 8695 7

Lafka в центъра на Баня Лука

Павилиони на Lafka вече се издигат и в Баня Лука - най-големия град в Република Сръбска, една от трите съставни части на Босна и Херцеговина.

Босненската PR агенция PRIME Communications съобщава, че Lafka в центъра на Баня Лука е открита на 5 ноември миналата година в присъствието на Радослав Рахнев - член на Съвета на директорите на Булгартабак, кмета на града Слободан Гавранович, изпълнителния директор на "Фабрика Дувана – Баня Лука" Григор Пеев.

"Фабрика Дувана – Баня Лука" (Тютюневата фабрика) е босненското поделение на Булгартабак Холдинг.

Миналата година българските инвеститори обявяват пред босненските медии, че Lafka в Република Сръбска вече осигурява работа за почти двеста души, с тенденция за увеличаване на броя на сергиите, и по този начин - броя на служителите.

Целта на инвеститорите е в Баня Лука да има над 30 киоски и още десетки да бъдат изградени в 20 общини и градове в Република Сръбска.

Кметът на Баня Лука Слободан Гавранович твърди, че Lafka заслужава подкрепата на местната управа, защото е от "полза за гражданите" и "създава условия за заетост".

За киоските в най-големия град на Република Сръбска съобщават и писателите Румен Белчев и Михаил Вешим в пътепис в последния брой на "Стършел". Вестникът публикува снимка на една от Лафките с коментар: "Не сакам в Струга дюкян да имам, а Лафка в Баня Лука".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови