БНБ отказа лиценз и глоби фирмата, която дава кредити в Lafka

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2016 в 13:14 8798 6

Управителният съвет на Българската народна банка отказа издаването на лиценз за извършване на дейност като дружество за електронни пари на "Кеш Кредит" ЕАД.

Фирмата започна да предлага бързи кредити във веригата Lafka в средата на 2015 г.

БНБ е отказала лиценз, защото е установила, че "Кеш Кредит" не отговаря на част от изискванията за получаването му, съгласно на Закона за платежните услуги и платежните системи. Те са свързани с управлението на дейността, свързана с предоставянето на платежни услуги, а именно:

- ясна организационна структура;
- ясно определени, прозрачни и последователни правила за отговорност;
- ефективни процедури за установяване, управление, контрол и докладване на рисковете, на които е изложена или може да бъде изложена платежната институция;
- подходящи механизми за вътрешен контрол, включително надеждни и ефективни административни и счетоводни процедури;
- програма за мерките срещу изпиране на пари.

Подуправителят на БНБ, ръководещ управление "Банково", е наложил имуществена санкция в максимален размер на "Кеш Кредит" за извършване на дейност като дружество за електронни пари без лиценз за издаването на предплатени карти "Cash Card". Размерът на санкцията не се уточнява от БНБ.

Едноличен собственик на "Кеш Кредит" е "Кеш Кредит България" ЕООД, управлявано от Георги Боянов Крумов. Собственик на "Кеш Кредит България" ЕООД е "Кеш Кредит Лимитид", регистрирано на Каймановите острови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 21:04

А и за всички СЛАБОУМНИ имам здравна карта германска (мноого добре осигурена и без пръстовия ми отпечатък) ма тука селяните пак ще откриват топлата вода.а тя няма да важи за лечение и легитимация в Европа където сме!!!!

22.01 2016 в 20:51

БНБ .казваха ми навремето ,че лиценза за банкова дейност ще показвам с гордост на внуците.но скоро с богатите си бизнес съседи ще да и напиша интересна книжка за героите на прехода....за прокуратурата БЕЗПЛАТНО ма нв ги интересува.

22.01 2016 в 18:08

Разбира се, че е прах. След 3 дни ще се окаже, че са оправили пропуските и отговарят на всички изисквания и са си съвсем, ама съвсем законни. По Каймановски. А и алтернатива винаги има: появява се нов играч "Кредит Кеш". От Сейшелските. Печели безапелативно.

22.01 2016 в 14:14

Не е добра новина! Това може да е театър. Какво очакваме, че ей така просто един хубав зимен ден ще почнат да си вършат работата ли? Само след като ги сменим. Прах в очите bitches.

22.01 2016 в 13:43

Добрата новина!

22.01 2016 в 13:25

ДЗП !