Quantcast

Крим прие декларация за независимост

OFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 12:53 4312 23

Кримският парламент прие декларация за независимост, съобщиха украинските медии.

Това е необходимо, за да може да се проведе референдума за присъединяване на Крим към Русия и евентуално да се осъществи самото присъединяване.

Парламентът в Крим се позовава на решението на международния съд на ООН по отношение на Косово от юли 2010 г., с което беше обявено, че провъзгласяването на независимост не нарушава нормите от международното право.

Референдумът за присъединяването на Крим към Русия е насрочен за 16 март. Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов издаде указ, с който отмени референдума. Премиерът на Крим Сергей Аксьонов обаче заяви, че никой няма право да отменя решенията на кримския парламент и съответно референдумът ще бъде проведен.

Ако вследствие на референдума се вземе решение за присъединяване на Крим към Русия, след референдума Крим ще бъде обявен за независима и суверена република, се казва в декларацията за независимост.

По-рано днес външният министър Кристиан Вигенин обяви, че България няма да признае резултатите от референдума в Крим. 

Резултатите от референдума няма да бъдат приети още от новата украинска власт, от САЩ и Германия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2014 в 01:10

"никой не заплашва руснаците в Крим с нищо" ъхъ само едни татари се биха с тях та после наминаха БТР-ите и един самонадеян глупак от Киев се засили на там с намерение да извършва арести , но го чакаха едни вежиливи хора на летицето и не кацна ... кой му е виновен на Запада , че допуска такива грешки .

12.03 2014 в 01:02

Тия глупости па какви са? Ти какво, обясняваш световните процеси, с характера на бакалина във вашта махала?
Пожелавам ти успех разбира се, но се боя че няма да успееш да обясниш даже поведението на котката си, камо ли защо и как започват войните.

12.03 2014 в 00:47

А какво стана със Севастопол разбрахте ли , още преди седмица ви казах че украинския флот е само в главите на онези хубавци в Киев ... някакви безпилотни птички давали фира днес ... но хубавата новина е че няма учения на НАТО в Черно море поради лошото време ... за сметка на това има в Полша .

11.03 2014 в 22:06

Стефан ,аман от сравнителни историци от АОНСУ-тип.нещата са прости.беликой октябрской хвърли русия в кръв,глад и бедност,които" достижения"преживяха още няколко народи,но социализЪмът замириса и умря.колко и какви са жертвите му историята помни.в русия ,поради имперския и характер нещата ЩЕ СЕ СЛУЧАТ по-късно.така че да влизаш в ролята на свего рода овчарско куче и да пазиш ретроградното е жалко.и за сегашното положение на посткомунист.страни не ми пробутвай лъжите ,че друг е виновен,освен ДС и посткомунист.олигархия,защото и децата знаят какъв преход ни спретнаха.ясно като бял ден .

11.03 2014 в 21:57

До леля Мария - най-голямата българка в Севастопол: Да си жива и здрава и все така богата и да радваш всички българи в Севатопол и Крим с щедростта и богатството си най вече на щедростта на душата си.

11.03 2014 в 20:33

Да, зная какво дрънкат тамошните блатни. Също каквото такива като тебе, лудия и самодейното лордче. И още неколцина по-малко усърдни. И речник не трябва. Всичко което казвате е строго от един калъп, и се появява и тук и там едновременно, и едновременно го сменя следващия калъп.
Същата беше историята и с тукашните протестуиращи и майдауните, докато някой не пусна шпицкомандите да колят.
И естествено проблемът е Путин, въпросът е само за кого той е проблем. Защото за страната си той е не само спасител, а възродител, и никакви самодейни декабристи - ментета не пеят в хора.
Само че тука не става дума за това, и не виждам нито една причина да разказвам лекции по съвременна и сравнителна история за начинаещи.

11.03 2014 в 19:50

Стефан ,нека не профанизираме нещата.Нищо против Русия никой няма.Проблемът са Путин и "каските" около него.чети коментарите на самите руснаци,който не са облъчени и псевдо патриотично настроени.никой не заплашва руснаците в Крим с нищо.посочи други факти.не случайно и официалната позиция на България е такава.всичко друго е нане-вутевската логика..

11.03 2014 в 18:11

Ми, лудия и вуйчо му, могат да идат в Крим, и да кажат на ония хора как да живеят. Те нали са много активни и аффтуритетни членчета на Интернетската еврофашистка сотня - там сигурно ще ги послушат.
А виж американците няма да се заврат, понеже за разлика от тукашните ялови клавиатурни бойчаги, не щат да строят най-голямото американско военно гробище, толкова далече от родното си село.
На смечелилите - честито.

11.03 2014 в 18:06

даскаль,прав сте ,че САЩ няма да са в "този си вид".само че те го осъзнаха и макар и мъчително(заради лобитата) тръгват по нов път,докато путя ,както разбрахме и от Меркел си играе още с глобуса,като във филма на Ч>Чаплин.дори изненада с тъпотата си и Баба Ванга,която ,вярвам е давала предсказания,валидни за нормална демократична Русия.тя обаче не случи и путя ще я погуби,ако не го измете народът.Мястото и е в Европа ,ръка за ръка с демократичния свят. който се "заравя" в оръжия -ражда глад и си отива,както стана със социализЪма! "Амин!

11.03 2014 в 16:52

Даскале,
Уволнен си, то бива да си проЗ, ама чак пък толкова, края на САЩ не зная къде е ама началото от Крим е на има нема 10-на хил. км.