Спряха всички украински телевизии в Крим

OFFNews 10 март 2014 в 12:21 6172 52

Спряха всички украински телевизии в Крим

На територията на авотономната република Крим беше прекъснато излъчването на всички украински телевизионни канали. В момента на техните честоти се излъчват руски канали, съобщи ИТАР-ТАСС.

Единственият местен канал, който продължава да предава, е държавният телевизионен и радиоканал „Крим“.

Причината за решението е, че украинските телевизии отразяват пристрастно събитията в Украйна, посочи министъра на информацията в Крим Дмитрий Полонски.

По думите му украинските медии искат да нагнетят обстановката преди референдума за присъединяването на Крим към Русия и се опитват да го провалят.

По морални съображения сме в правото си да предпазим жителите на Крим от лъжите и невярната информация, която бълват украинските телевизии, категоричен е Полонски.

Референдумът за присъединяването на Крим към Русия е насрочен за 16 март. Той беше обявен за нелегитимен от украинския премиер Александър Турчинов. Премиерът на Крим Сергей Аксьонов обаче беше категоричен, че никой не може да отмени решението на кримския парламент.

В същото време преди дни Украинският национален съвет за телевизионно и радиоизлъчване призова кабелните оператори да спрат излъчването на четири руски телевизионни канала - „Вести“, „Россия 24“, ОРТ и РТР „Планета“.

Искането беше обявено като една от неотложните мерки за „осигуряване на националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна“.

На кабелните оператори беше препоръчано да не предават руските канали до привеждането на програмите им в съответствие с изискванията на украинското законодателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!