Кремъл предупреди, че западни медии готвели хибридна война срещу Русия

OFFNews 08 февруари 2018 в 08:01 3887 8

Западни медии подготвят фалшиви обвинения срещу Русия, че е свързана с кибератаки срещу Зимните олимпийски игри в Пьончан, предупреди руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции.

То допуска, че към "тази антируска кампания може да бъдат привлечени не само ангажирани средства за масова информация (в. "Вашингтон пост" и сайтът "БъзФийд", например)", но и компютърни компании, които отдавна имат тесни връзки с ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ (ТретКънект (ThreatConnect), Тренд Микро (Trend Micro), ЕСЕТ (ESET) и други), посочва ТАСС.

"Известно ни е, че западни масмедии планират да добавят псевдоразследване по темата за "руската следа" в хакерски атаки срещу информационни ресурси, свързани с провеждането на Зимните олимпийски игри в Южна Корея. Както и преди, никакви доказателства няма да бъдат представени на света", се казва в изявлението.

Руското външно министерство само не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения, отбелязва Асошиейтед прес.
Агенцията посочва, че изявлението е било публикувано на фона на недоволството в Русия, след като нейните спортисти бяха принудени участват на олимпиадата под неутрален флаг заради големия допинг скандал, в който бе замесена страната.

Миналия месец специалисти по киберсигурността казаха, че са открили ранни индикации, че базирани в Русия хакери може да планират кибератаки срещу антидопингови и олимпийски организации в отмъщение за изключването на страната от участие в Игрите в Пьончан, съобщи БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

08.02 2018 в 10:20

Просто пишеш глупости, по въпроси които не разбираш.
Индийците си преписват софтуера във футове и мили, руският е нормален метричен.
Русия не е узаконила боят на жени, а е забранила ловът на вещици.
А софтуерните им фирми имат неимоверно по-малко проблеми от нашите, и повече специалисти.
И изобщо, плющенето на празни истерии, без да кажеш нищо ново, важно или умно, е просто досадно, или не по темата. Това е повод за триене на постове. Което се случва и с моите, например, когато изръся глупост.