Кракът ѝ да не стъпва тук! Ереван забрани на пропагандистката Симонян да влиза в Армения

OFFNews 26 октомври 2022 в 12:27 7209 1

Маргоша
Маргарита Симонян - топ пропагандистката на Путин.

Арменските власти забраниха на острието на пропагандата на Кремъл Маргарита Симонян да влиза в страната. Етническата арменка е главен редактор на руския телевизионен канал RT.

Забрана за влизане Ереван наложи и на Константин Затулин, член на руската Държавна дума.

Маргарита Симонян сама съобщи за решението на властите в Ереван в канала си в Telegram.

Според ТАСС Константин Затулин, първият заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и отношенията със сънародниците, по-рано е заявил, че е получил писмо от арменския парламент, с което му се забранява да влиза в страната.

"Настоящият ръководител на арменската администрация забрани на Константин Затулин да влиза в Армения. А той дълги години беше яростен поддръжник на Армения. Между другото, на мен също ми е наложена забрана", съобщи главният редактор на RT.

Причината за влизане в страната на Затулин бе съобщена от вестник "Арменско време", който е собственост на семейството на арменския министър-председател Никол Пашинян. Вестникът посочва, че решението е взето, защото руският депутат многократно и публично е "обвинявал арменските власти за поражението им по време на 44-дневната война" в Нагорни Карабах. Причините за наложената на Симонян забрана не са уточнени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови